Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Protest fără precedent al avocaților: GREVĂ după asasinarea unui coleg de barou!

Protest fără precedent al avocaților: GREVĂ după asasinarea unui coleg de barou!

Un articol de: B1.ro - 30 Iul 2018, 17:47
Protest fără precedent al avocaților: GREVĂ după asasinarea unui coleg de barou! Externe

Avocații din Serbia sunt în grevă,  în semn de protest după asasinarea la Belgrad a colegului lor Dragoslav Ognjanovic, care a fost unul dintre apărătorii fostului preşedinte al Iugoslaviei Slobodan Milosevic, judecat pentru crime de război, şi a reprezentat de asemenea importanţi membri ai lumii interlope, relatează DC News.

Dragoslav Ognjanovic, în vârstă de 57 de ani, a fost împuşcat mortal sâmbătă în faţa locuinţei sale din cartierul Novi Beograd din capitala Serbiei. Fiul său de 26 de ani a fost rănit la braţul drept.

În timpul grevei, avocaţii vor refuza să participe la audieri la tribunal şi la alte cazuri, inclusiv audieri în faţa procurorilor şi la pledoarii, a anunţat într-un comunicat Baroul din Serbia.

'Baroul vrea să trimită un mesaj despre unitatea profesiei şi hotărârea fermă că nu va rămâne tăcut în astfel de cazuri', se precizează în comunicat.

Dragoslav Ognjanovic a făcut parte dintr-o echipă de consilieri juridici a lui Slobodan Milosevic. Ei l-au ajutat în culise să îşi pregătească apărarea, deoarece liderul iugoslav şi-a asumat singur apărarea în faţa judecătorilor Tribunalului Penal Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie.

Mai mulţi membri proeminenţi ai reţelelor de crimă organizată din Serbia şi din Muntenegru, inclusiv un alt avocat, au fost ucişi la Belgrad în ultimii doi ani în ceea ce poliţia consideră un război pentru controlul pieţei drogurilor ilegale.

  

 După 9 ani de căsnicie, au găsit un cadou nedesfăcut. Este IREAL ce au descoperit. Totul s-a schimbat din acel moment

Citeşte mai multe despre:   Serbia,   Dragoslav Ognjanovic