Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Protest în Parlamentul de la Chișinău: Deputații PAS și PPDA au blocat tribuna și au scandat: „Rușine” și "Jos ciocoii" (VIDEO)

Protest în Parlamentul de la Chișinău: Deputații PAS și PPDA au blocat tribuna și au scandat: „Rușine” și "Jos ciocoii" (VIDEO)

Un articol de: George Lupu - 21 Feb 2020, 16:55
sursa foto: captura video Externe

Ședința Parlamentului din Republica Moldova a fost suspendată vineri, după ce deputații PAS și PPDA au blocat tribuna centrală. 

Zinaida Greceanîi a anunțat pauză de 30 de minute a ședinței Legislativului după discuții cu liderii PDM, Dumitru Diacov și Pavel Filip.

Deputații PAS și PPDA au protestat de la tribuna centrală a Parlamentului scandând „Rușine” și "Jos ciocoii". În replică, Zinaida Greceanîi a anunțat pauză de 30 de minute: „Să-i lăsăm să scandeze”, a răspuns aceasta. 

 

Deputații protestatari au fost amenințați de socialistul Vlad Bătrâncea că vor fi scoși de polițiști cu forța dacă nu părăsesc tribuna.

Deputații PAS și PPDA au blocat tribuna Legiaslativului la scurt timp după ce ședința Parlamentului a început. De altfel această acțiune a opoziției din Republcia Mo ldova a fost anunțată înainte.

Aceștia și-au motivat gestul prin faptul că majoritatea parlamentară nu a dorit să-l interpeleze pe ministrul de Externe în Legislativ cu privire la declarațiile sale privind războiul din Transnistria.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, a declarat că armata rusă de pe teritoriul Republicii Moldova a intervenit în conflictul de la Nistru „pentru a opri vărsările de sânge”.