Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Protest la Belgrad. Mii de persoane au acuzat guvernul sârb că nu ia măsuri împotriva poluării

Protest la Belgrad. Mii de persoane au acuzat guvernul sârb că nu ia măsuri împotriva poluării

Un articol de: Traian Avarvarei - 10 Apr 2021, 17:50
Protest la Belgrad. Mii de persoane au acuzat guvernul sârb că nu ia măsuri împotriva poluării foto simbol: Pixabay Externe

Câteva mii de persoane au protestat, sâmbătă, în fața parlamentului sârb din Belgrad, într-o manifestație antiguvernamentală prin care a fost reclamată lipsa măsurilor pentru combaterea poluării aerului, solului și apei. 

Mii de persoane au acuzat guvernul sârb că nu ia măsuri pentru combaterea poluării, într-un protest desfășurat sâmbătă la Belgrad

 

Demonstranții, printre care s-au numărat și oameni veniți din alte orașe ale țării, au purtat bannere cu sloganuri precum „tăiați corupția și infracțiunile, nu pădurile”, respectiv „tinerii pleacă din cauză că nu pot respira”, transmite Reuters.

În ultimii ani, Serbia a început să își vândă resursele miniere către companii străine, în ciuda opoziției manifestate pe plan local, cu oameni avertizând că exploatarea sporită a minereurilor ar putea provoca un nivel și mai mare de poluare.

Fosta republică iugoslavă, marcată de un deceniu de războaie și criză economică în anii `90, a dus lipsă de resurse în lupta cu poluarea. Serbia dorește să intre în Uniunea Europeană, însă va avea nevoie de investiții de miliarde de euro pentru a întruni standardele de mediu ale blocului comunitar.

Aleksandar Jovanovic, unul dintre liderii protestului, a spus mulțimii că investitorii sunt bine primiți în Serbia, însă a adăugat: „Dar nu ne puteți otrăvi copiii”.

„Dintre oamenii care dețin puterea, niciunuia nu îi pasă de nimic altceva decât de bani, nu le pasă de ecologie”, a declarat un alt protestatar, pe numele său Marjan. Bărbatul susține că a venit la protest din orașul Jagodina, care se află la aproximativ 140 de kilometri de Belgrad.

 

Citeşte mai multe despre:   Serbia,   Belgrad,   protest anti-poluare