Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Vârsta de pensionare, SCHIMBATĂ OFICIAL: Revoltă fără precedent, toți pensionarii sunt în stradă... PROTESTE MASIVE care pot dărâma Guvernul!

Vârsta de pensionare, SCHIMBATĂ OFICIAL: Revoltă fără precedent, toți pensionarii sunt în stradă... PROTESTE MASIVE care pot dărâma Guvernul!

Un articol de: B1.ro - 20 Mai 2019, 08:32
Vârsta de pensionare, SCHIMBATĂ OFICIAL: Revoltă fără precedent, toți pensionarii sunt în stradă... PROTESTE MASIVE care pot dărâma Guvernul! Foto: captură Youtube Externe

Protest masiv față de intenția Guvernului de a creşte vârsta de pensionare la 67 de ani şi de a diminua pensiile pentru cei care optează pentru pensionarea anticipată.

SFÂRȘITUL ERA INEVITABIL! LOVITURĂ PENTRU CRISTI BORCEA! VALENTINA PELINEL A FĂCUT ANUNȚUL! (GALERIE FOTO)

Totul s-a petrecut în decembrie anul trecut în capitala Croației, Zagreb, după ce Executivul a solictat Parlamentului să adopte o lege care să majoreze vârsta de pensionare de la 65 la 67 de ani începând cu 2033, justificându-şi decizia prin faptul că trebuie accelerate eforturile pentru a face sustenabil sistemul de pensii.

A MURIT ELENA CÎRSTEA! ÎNCĂ O TRAGEDIE ZGUDIE ROMÂNIA! ULTIMELE IMAGINI SUNT SFÂȘIETOARE (GALERIE FOTO)

Mai mult, Guvernul croat a propus o diminuare de 4% a pensiei pentru fiecare an de pensionare anticipată, dar a oferit în schimb pensii mai mari pentru cei care continuă să lucreze chiar dacă au dreptul să se pensioneze, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

DRAMA CONTINUĂ PENTRU MIHAI CONSTANTINESCU! MEDICII I-AU EXTIRPAT RINICHIUL! IMAGINI GREU DE PRIVIT (GALERIE FOTO)

„Există multă nefericire şi amărăciune în noi. Oare această propunere nu este iresponsabilă faţă de lucrătorii şi pensionarii noştri?”, a declarat mulţimii adunate în centrul capitalei croate Kresimir Sever, unul dintre liderii uniunilor sindicale care au organizat protestul.

Unii dintre protestatari au strigat „Hoţii”, iar mulţi participanţi purtau pancarte care acuzau guvernul că îi sărăceşte pe pensionari şi pe lucrători. „De la şcoală la muncă, de la muncă în mormânt”, se putea citi pe unul dintre bannere.

Sindicalişti reprezentând angajaţi din industria metalurgică şi sistemul medical s-au adresat participanţilor la miting, insistând că nu pot munci până la 67 de ani.

Sindicaliştii au arătat că noua lege i-ar afecta îndeosebi pe lucrătorii mai în vârstă, aflaţi adesea sub presiune pentru a se pensiona anticipat, fie din motive de sănătate, fie pentru că angajatorii vor să scape de personalul peste o anumită vârstă. Ei au atras totodată atenţia că în Croaţia durata de viaţă este mai redusă decât în multe alte ţări din Uniunea Europeană.

Sindicatele au promis să lanseze o campanie pentru organizarea unui referendum privind propunerea referitoare la vârsta de pensionare dacă guvernul nu le acceptă cererile de a renunţa la această măsură.


 

Citeşte mai multe despre:   Croatia,   Zagreb