Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Vârsta de pensionare este SCHIMBATĂ OFICIAL: REVOLTĂ FĂRĂ PRECEDENT, toți pensionarii sunt în stradă... PICĂ Guvernul?

Vârsta de pensionare este SCHIMBATĂ OFICIAL: REVOLTĂ FĂRĂ PRECEDENT, toți pensionarii sunt în stradă... PICĂ Guvernul?

Un articol de: B1.ro - 19 Iun 2019, 09:30
Vârsta de pensionare este SCHIMBATĂ OFICIAL: REVOLTĂ FĂRĂ PRECEDENT, toți pensionarii sunt în stradă... PICĂ Guvernul? Foto: captură Youtube Externe

Protest masiv față de planurile Guvernului de a crește vârsta de pensionare la 67 de ani și de a micșora pensiile în cazul ceror care optează pentru pensionarea anticipată.

BOMBĂ MONDENĂ! 'CARMEN ȘERBAN A MURIT'! TOATĂ ROMÂNIA E ÎN STARE DE ȘOC

Manifestațiile au avut loc la Zagreb, capitala Croației, în contextul în care Executivul a cerut Parlamentului recent să adopte o lege care să crească vârsta de pensionare de la 65 la 67 de ani începând cu 2033. 

DOLIU ÎN TELEVIZIUNE! VEDETA S-A SINUCIS! I-AU GĂSIT CORPUL FĂRĂ VIAȚĂ! IMAGINI GREU DE PRIVIT

Guvernul și-a justificat decizia prin faptul că trebuie accelerate eforturile pentru a face ca sistemul de pensii să fie unul sustenabil.

IMAGINI XXX CU O ARTISTĂ CELEBRĂ! FANII ȘI-AU FĂCUT CRUCE CÂND AU VĂZUT ACESTE POZE (GALERIE FOTO)

Mai mult, guvernanții au propus o diminuare de 4% a pensiei pentru fiecare an de pensionare anticipată, dar au oferit în schimb pensii mai mari pentru cei care continuă să lucreze chiar dacă au dreptul să se pensioneze.

„Există multă nefericire și amărăciune în noi. Oare această propunere nu este iresponsabilă față de lucrătorii și pensionarii noștri?, a declarat Kresimir Sever, unul dintre liderii uniunilor sindicale care au organizat protestul, către mulțimea adunată în centrul capitalei Zagreb, potrivit Agerpres.

Repertoriul mișcării de stradă a fost unul variat. Dacă unii protestatari au strigat „hoții”, mulți alți participanți au purtat pancarte prin care acuzau Guvernul că îi sărăcește pe pensionari și pe lucrători. „De la școală la muncă, de la muncă în mormânt”, reclama unul dintre bannere.

Și sindicaliștii, care reprezentau angajați din industria metalurgică și sistemul medical, li s-au adresat participanților la miting, insistând că nu pot munci până la 67 de ani.Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

„Muncesc pe ploaie și pe soare. Car zi de zi cu picioarele și spatele sute de pubele de gunoi arhipline. M-am operat deja la un genunchi, va trebui să mă operez și la al doilea”, a declarat un angajat al unei firme de curățenie.

Sindicaliștii consideră că noua lege i-ar afecta în special pe lucrătorii mai în vârstă, aflați adesea sub presiune pentru a se pensiona anticipat, fie din motive de sănătate, fie pentru că angajatorii vor să scape de personalul peste o anumită vârstă. 

Totodată, ei au atras atenția că, în Croația, durata de viață este mai redusă decât în multe alte țări din Uniunea Europeană.

Sindicatele au promis să lanseze o campanie pentru organizarea unui referendum privind propunerea referitoare la vârsta de pensionare dacă guvernul nu le acceptă cererile de a renunța la această măsură.


 

Citeşte mai multe despre:   Croatia,   Zagreb