Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Peste 100 de protestatari, arestați la Moscova în urma protestelor împotriva prelungirii mandatului președintelui Vladimir Putin

Peste 100 de protestatari, arestați la Moscova în urma protestelor împotriva prelungirii mandatului președintelui Vladimir Putin

Un articol de: Beatris Ionita - 16 Iul 2020, 08:40
Peste 100 de protestatari, arestați la Moscova în urma protestelor împotriva prelungirii mandatului președintelui Vladimir Putin Sursa Foto: Twitter/ juliabhaber Externe

Poliția rusă a arestat peste 100 de protestatari, în nopatea de miercuri spre joi,dintre cei care manifestau împotriva reformelei constituționale prin care Vladimir Putin ar urma să rămână președintele țării încă 16 ani.

 

Proteste de amploare au loc la Moscova împotriva liderului Vladimir Putin

 

 

Aproximativ 500 de oameni, mulți purtând măști de față cu inscripția „nu”, și-au arătat nemulțumirea, miercuri pe o arteră importantă din Moscova.

Unii fluturau pancarte care cereau demisia lui Putin, în timp ce alții l-au catalogat „hoț”.

„Am venit aici pentru a semna petiția împotriva reformelor constituționale pentru că sunt naționalist”, a spus un protestatar pentru Reuters, în timp ce o adolescentă a acuzat-o pe Putin pentru „sărăcia din țara noastră”.

OVD-Info, un grup independent de monitorizare politică, a raportat peste 100 de arestări, însă polițiștii și oficialii ruși nu au făcut niciun comentariu.

 UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

 

 

 

Vladimir Putin se pregătește să rămână la conducerea Rusiei încă 16 ani

 

 

În această lună, alegătorii ruși au aprobat modificările constituției care îi permit lui Putin să rămână președinte până în 2036. Fără modificare, acesta ar fi fost obligat să renunțe plece de la Kremlin peste 4 ani.

Opoziția a spus că votul pentru modificarea constituției a fost fraudat. Putin a controlat în Rusia funcția de președinte sau premier timp de 20 de ani.

 

 

 

 

Rușii îi permit lui Vladimir Putin să rămână la putere până în 2036

 

 

Cetățenii Rusiei par să-i fi garantat lui Vladimir Putin extinderea domniei până în 2036, după ce au votat în număr covârșitor în favoarea pachetului de modificări constituționale care, printre altele, vor mări nivelul pensiilor, vor introduce o mențiune explicită referitoare la Dumnezeu și vor interzice căsătoriile între persoanele de același sex. Potrivit modificărilor, Constituţia Rusiei va avea prioritate juridică faţă de legislaţia internaţională.

Primele rezultate ale scrutinului, desfășurat la începutul lunii, pe o perioadă de șapte zile din pricina pandemiei de coronavirus, arătau că fostul ofițer KGB, care a condus Rusia peste 20 de ani, ca președinte sau premier, va câștiga lejer dreptul de a mai concura pentru alte două mandate. Astfel, Putin ar putea rămâne la putere până în anul 2036.

 

 

Președintele Rusiei nu a anunțat ce va face după 2024

 

Vladimir Putin (67 de ani) nu a făcut nicio referire la felul în care modificările constituționale îi vor afecta cariera. Cu toate acestea, i se va permite să se înscrie în cursa electorală pentru încă două mandate, după anul 2024, când îi expiră cel actual.

Criticii regimului de la Kremlin sunt siguri că va candida pentru un nou mandat de conducător al Rusiei, dar anumiți analiști sunt de părere că acesta ar putea să își păstreze mai multe opțiuni deschise pentru a nu se plafona.

La începutul lunii, Putin însuși recunoaștea că ar putea concura pentru încă un mandat dacă reforma constituțională propusă e aprobată de electorat. Putin a explicat că, într-o eventuală retragere a sa, lupta pentru desemnarea unui succesor ar putea distrage atenția de la problemele reale ale țării.

Citeşte mai multe despre:   Moscova,   proteste,   Rusia