?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Vârsta de pensionare este SCHIMBATĂ OFICIAL: Revoltă fără precedent, toți pensionarii sunt în stradă... Pică Guvernul?

Vârsta de pensionare este SCHIMBATĂ OFICIAL: Revoltă fără precedent, toți pensionarii sunt în stradă... Pică Guvernul?

Un articol de: B1.ro - 06 Feb 2019, 09:06
Externe

Planurile Guvernului Croației de a crește vârsta de pensionare a dus la ample proteste în centrul orașului Zagreb. Mii de oameni au ieșit în stradă, nemulțumiți de intenția Executivului de a crește vârsta de pensionare la 67 de ani și de a micșora pensiile în cazul ceror care optează pentru pensionarea anticipată, informează Reuters.

Guvernul croat i-a cerut recent Parlamentului să adopte o lege care să majoreze vârsta de pensionare de la 65 la 67 de ani începând cu 2033. Membrii Executivului își justifică decizia prin faptul că în acest fel sistemul de pensii ar deveni unul sustenabil. 

REPEDE CLICK AICI: VEZI TOATĂ GALERIA FOTO PÂNĂ LA CAPĂT ȘI O SĂ AFLI CE PĂȚEȘTI CÂND TE ÎNTÂLNEȘTI CU FANTOMA PREDESTINATĂ!

Sindicaliștii consideră că noua lege i-ar afecta în special pe lucrătorii mai în vârstă, aflați adesea sub presiune pentru a se pensiona anticipat, fie din motive de sănătate, fie pentru că angajatorii vor să scape de personalul peste o anumită vârstă. Totodată, ei au atras atenția că, în Croația, durata de viață este mai redusă decât în multe alte țări din Uniunea Europeană.

REPEDE CLICK AICI: AI PISICĂ? NU EZITA NICIO SECUNDĂ ȘI INTRĂ SĂ VEZI POZELE ASTEA !!!

Astfel, sindicatele vor să lanseze o campanie pentru organizarea unui referendum privind propunerea referitoare la vârsta de pensionare dacă guvernul nu le acceptă cererile de a renunța la această măsură.
 

 
 
 
Loading...