Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Proteste extreme în Spania. Medicii rezidenți din Barcelona s-au dezbrăcat în stradă ca să arate că sunt la limita răbdării

Proteste extreme în Spania. Medicii rezidenți din Barcelona s-au dezbrăcat în stradă ca să arate că sunt la limita răbdării

Un articol de: Catinca Giosanu - 21 Oct 2020, 10:35
Proteste extreme în Spania. Medicii rezidenți din Barcelona s-au dezbrăcat în stradă ca să arate că sunt la limita răbdării Sursa Foto Pro TV Externe

Madridul a devenit capitala europeană cu cea mai mare incidență a cazurilor de COVID-19. Până la data de 13 septembrie, în capitala Spaniei, la fiecare 100.000 de locuitori existau 700,16 cazuri de infectare cu noul coronavirus, potrivit datelor publicate de European Centre for Disease Prevention and Control, citate de TVE. În aceste condiții, sute de medici şi angajaţi din sistemul sanitar au ieșit în stradă în Spania, pentru a protesta faţă de lipsa de strategie a autorităţilor în contextul actualei pandemii. Cel mai amplu protest a fost la Barcelona, unde medicii rezidenţi şi-au dat hainele jos ca să arate că au ajuns la capătul răbdării.

 

 

Spania: Medicii s-au dezbrăcat în piață, ca să atragă atenția

 

 

Medicii rezidenți spanioli au recurs la un protest extrem în Barcelona, după ce numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus a crescut din nou, punând spitalele și lucrătorii lor sub o presiune foarte mare.

Cadrele medicale critică lipsa personalului din spitale şi denunţă extenuarea la care sunt supuşi de mai bine de 7 luni. Cel mai sonor protest a fost la Barcelona, unde medicii rezidenţi şi-au dat hainele jos ca să arate că au ajuns la capătul răbdării.

Astfel, pentru a protesta față de lipsa de odihnă, față de salariile mici și lipsa de supervizare a acțiunilor anti-Covid, tinerii doctori și-au scos hainele și au rămas în lenjerie intimă în piața Sant Jaume din Barcelona.

Acest gest simbolizează lipsa de protecție, au spus ei, potrivit Associated Press.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

 

 

„Noi am crezut din prima zi că pentru asta ne-am făcut medici şi infirmieri”

 

 

Medicii trebuie să facă între trei și cinci ani de rezidență în spitale pentru a se specializa într-un anumit domeniu al medicinei. Cu toate acestea, criza sanitară declanșată de noul coronavirus de tip SARS-CoV-2 i-a forțat pe mulți să-și oprească specializarea, pentru a putea intra în prima linie de luptă împotriva pandemiei, asumându-și responsabilități despre care mulți spun că sunt prea mari.

„Noi am crezut din prima zi că pentru asta ne-am făcut medici şi infirmieri. Şi ne-am luptat, nu cu curaj, ci mai degrabă cu entuziasmul dat de faptul că noi pentru asta ne-am pregătit. Acum am văzut că e un maraton şi începe să aibă efecte la nivel psihologic. Epidemia din 1918 a lăsat o atmosferă de anxietate şi de depresie în Europa, care a durat mai mulţi ani. A durat 4 - 5 ani ca să treacă şi cred că acum va fi la fel”, a spus César Carballo, medic la Spitalul Ramón y Cajal din Madrid.

Rezidenţii catalani sunt în grevă de mai multe zile, la fel ca şi medicii de la 112 Madrid, care vor fi însoţiţi la proteste şi de colegii lor din toată regiunea, scrie Digi24.

Centrul European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor a avertizat în cursul zilei de marți că Spania are o rată a deceselor, în ultimele 14 zile, de 3,8 la 100.000 de locuitori.

Numărul persoanelor ce și-au pierdut viața din cauza virusului Covid-19 în Spania a crescut la 34.210, inclusiv medici și asistenți medicali, sute de de decese fiind înregistrate săptămâna trecută. Numărul de cazuri de contaminare în țară a ajuns la 1.029.668.

Citeşte mai multe despre:   coronavirus in Spania,   Barcelona,   proteste