Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe HAOS ÎN FRANŢA: PROTESTE de amploare împotriva lui Macron! Sindicaliștii anunță GREVE care vor dura mai multe luni (VIDEO)

HAOS ÎN FRANŢA: PROTESTE de amploare împotriva lui Macron! Sindicaliștii anunță GREVE care vor dura mai multe luni (VIDEO)

Un articol de: - 03 Apr 2018, 17:29
HAOS ÎN FRANŢA: PROTESTE de amploare împotriva lui Macron! Sindicaliștii anunță GREVE care vor dura mai multe luni (VIDEO) Externe

Proteste de amploare au fost declanșate în Franța împotriva măsurilor promovate de administrația președintelui Franței Emanuel Macron, care vizează modificări majore aduse legislației muncii.

În acest context, traficul feroviar din Franţa este afectat de o grevă care va dura aproximativ trei luni, potrivit sindicaliştilor SNCF.  Cele patru mari sindicate din transportul feroviar au anunţat că vor face grevă câte două zile pe săptămână. Astfel, 34% din personalul total al SNCF nu lucrează, iar 77% dintre mecanicii de locomotivă participă la proteste, scrie BBC News.

Serviciile internaţionale de transport sunt, de asemenea, afectate de această grevă. Doar 75% dintre trenurile companiei Eurostar sunt în circulaţie: rutele către Belgia, Olanda şi Germania sunt aproape complet funcţionale, dar serviciile către Spania, Elveţia şi Italia au fost anulate.

Şi sindicatele din transportul aerian protestează în aceste zile, cerând o majorare salarială de cel puţin 6%. Compania Air France operează la 75% din capacitate pentru a patra zi la rând.

Confruntat cu protestele de amploare în domeniul transporturilor, ministrul de resort francez, Elisabeth Borne, a precizat că sindicatele ar trebui să vină la masa negocierilor.

"Unii dintre sindicalişti încearcă în mod cert să transforme această situaţie într-o chestiune politică. Guvernul îşi menţine poziţia fermă. Călătorii nu înţeleg motivele pentru această grevă. Nimeni nu poate înţelege cum la jumătatea perioadei de consultări, sindicatele refuză să discute şi dezlănţuie o grevă de lungă durată", a spus Borne.

Ministerul Afacerilor Externe a informat în acest context problematic cetăţenii români care se află sau care doresc să călătorească în Franţa că marţi, 3 aprilie, va debuta o grevă de amploare şi, cel mai probabil, de lungă durată în transportul feroviar şi la compania aeriană Air France.

Anul trecut, preşedintele francez Emmanuel Macron a semnat cinci decrete privind reformarea legislaţiei muncii în Franţa. Noile norme prevăd stabilirea unor limite privind plăţile compensatorii oferite în cazul concedierilor incorecte. Totodată, companiile primesc o libertate mai mare să angajeze şi să concedieze, precum şi să stabilească anumite condiţii de lucru.

Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Franta\,   Emanuel Macron