Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Proteste în Moscova împotriva taxelor pentru parcările autoturismelor

Proteste în Moscova împotriva taxelor pentru parcările autoturismelor

Un articol de: - 12 Oct 2015, 13:37
Proteste în Moscova împotriva taxelor pentru parcările autoturismelor Foto: themoscowtimes.com Externe

Lucuitorii Moscovei au protestat sâmbătă pentru introducerii taxei pentru parcare a autovehiculelor.

Acest scandal a pornit din momentul în care primăria din Moscova a decis să introducă în 2012 o plată pentru parcare. La început, această taxă era strict pentru centrul orașului sau pentru zonele de cladiri de birouri, informează The Moscow Times.

Săptămâna trecută, această zonă a parcărilor plătite a fost extinsă până în zonele rezidențiale, iar acest lucru a înfuriat șoferii.

“Nu am participat niciodată la vreun protest de stradă, dar am ieșit astăzi să protestez pentru că au întrecut măsura prin mărirea spațiului cu parcare plătită. Am fost de acord cu parcarea plătită în centrul orașului... Dar nu sunt de acord cu faptul că trebuie să plătesc pentru a-mi parca mașina lângă casă. Ce s-a schimbat în spațiul de lânga casa mea pentru a mă obliga să plătesc?”, a declarat Yulia Shumilina, o protestatară în vârstă de 25 de ani.

Acum trei ani, când a fost introdusă legea privind parcarea plătită, autoritățile au luat această decizie pentru a face oamenii să circule mai mult cu transportul în comun, ân defavoarea mașinilor personale.

Protestatarii s-au adunat în jurul unei scene improvizate de pe care mai multe personalități ale Partidului Comunist au ținut discursuri împotriva primarului.

Sute de oameni au adunat semnături pentru o petiție care privește înlăturarea responsabilului cu transportul în Moscova, Maxim Liksutov.


Potrivit protestatarilor, autoritățile moscovite au consultat persoanele responsabile din zonele în care urmau să se introducă taxele pentru parcare, dar chiar dacă aceștia au refuzat, nu s-a ținut cont de părerile negative.Citeşte mai multe despre:   Moscova,   locuitori,   masini,   primar,   Rusia,   proteste