Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Proteste la Tel Aviv: Sute de manifestanţi au scandat lozinci împotriva politicii de austeritate a guvernului

Proteste la Tel Aviv: Sute de manifestanţi au scandat lozinci împotriva politicii de austeritate a guvernului

Proteste anti-guvernamentale la Tel Aviv. Sute de manifestanţi au scandat lozinci de protest împotriva politicii de austeritate a cabinetului Netanyahu. Nemulţumirea populaţiei s-a acutizat după ce preţurile locuinţelor şi nivelurile chiriilor s-au dublat în ultimele luni de zile.

Mitingul a început cu un concert gratuit oferit de un solist foarte popular în Israel pentru mesajele sociale pe care le conþin cântecele sale. Protestatarii au afișat mai multe bannere pe care au scris un mesaj colectiv adresat direct șefului cabinetului de la Ierusalim: "Bibi, ești bun numai pentru cei bogați". Creșterea impozitelor și concedirile din sectorul bugetar au dus la atingerea unui nivel de impopularitate al cabinetului fără precedent în istoria țării.

Suntem aici pentru a protesta împotriva unui guvern al celor bogați. Acest guvern vrea să impună noi taxe și impozite clasei muncitoare și celor din clasa de mijloc, studenților și tuturor oamenilor fără mari posibilități în general”, a declarat un protestatar.

După terminarea mitingului, protestarii au mărșăluit pașnic pe străzile capitalei economice a Israelului. Mulțimea a continuat să scandeze lozinci prin care cerea demisia cabinetului. Politica guvernului de coaliție i-a îndepărtat chiar și pe evreii ultra-ortodocși, în mod tradițional susținători ai păcii sociale. Cabinetul dorește să promoveze un proiect de lege prin care evreii ultra-ortodocși vor fi obligați să efectueze stagiul militar. De la înființarea statului, în 1948, aceștia au fost scutiți de armată, rolul lor constituțional fiind acela de a se ruga pentru prosperitatea Israelului.


Citeşte mai multe despre:   proteste,   manifestatii,   Benjamin Netanyahu