Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Proteste-maraton au loc în Republica Moldova. Premierul Valeriu Streleț dă vina pe predecesor

Proteste-maraton au loc în Republica Moldova. Premierul Valeriu Streleț dă vina pe predecesor

Un articol de: - 15 Sep 2015, 10:06
Proteste-maraton au loc în Republica Moldova. Premierul Valeriu Streleț dă vina pe predecesor Foto: oficial.md Externe

Premierul moldovean Valeriu Streleț a susținut că predecesorul său, Iulie Leancă, este în parte vinovat pentru agravarea situației sociale care i-a determinat pe moldoveni să iasă în stradă și a declarat că demisiile și alegerile anticipate cerute de protestatari nu vor aduce schimbări în viitorul apropiat, informează Agerpres.

”Guvernul Leancă a comis o serie de gafe fenomenale din cauză că nu a înțeles cum decurg anumite procese. Vârful tuturor problemelor s-a întâmplat în acea perioadă”,a declarat Streleț, referindu-se la devalizarea cu 1 miliard de dolari a trei bănci moldovene, scandal care a ajuns să fie cunoscut sub numele de ”furtul secolului”.

”Cei care au venit să susțină apelul Platformei au venit cu scopul de a obține o ameliorare cât mai rapidă a nivelului lor trai. Nu știu dacă toți înțeleg până la capăt cât de departe e acest obiectiv dacă s-ar merge pe calea propusă de Platforma DA”, a mai susținut premierul moldovean într-o emisiune la un post local de televiziune.

Referitor la revendicările protestatarilor, Valeriu Streleț a declarat: ”Am spus că suntem gata să discutăm orice în afară de demisia guvernului, pentru că nu am dreptul moral s-o fac, pentru că abia am început activitatea. (Alegerile) anticipate sunt cel mai prost scenariu posibil care poate să existe. Ele trebuie evitate. Având un guvern votat de o majoritate parlamentară, având o atitudine pozitivă a partenerilor europeni și o discuție clară cu FMI, ar fi un act de suicid public”.

Acesta a mai spus că inițiativele enunțate de Platforma civică DA sunt desfășurate în prezent de guvernul său, ele fiind incluse în programul de guvernare al alianței: "Am senzația că au făcut copy/paste".

Sute de protestatari au stat în noaptea de luni spre marți în corturi instalate în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, în a noua zi de proteste-maraton. Organizatorii susțin că sunt peste 350 de corturi, iar oamenii continuă să vină și spun că vor sta sub cerul liber până când guvernanții vor demisiona.

Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova,   proteste,   demisie,   alegeri anticipate,   coruptie