Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Proteste violente în Iordania pe tema șomajului și a condițiilor economice

Proteste violente în Iordania pe tema șomajului și a condițiilor economice

Un articol de: - 23 Iun 2016, 18:07
Proteste violente în Iordania  pe tema șomajului și a condițiilor economice Externe

Locuitorii orașului iordanian Dhiban s-au ciocnit cu poliția și cu trupe paramilitare în cadrul unei demonstrații în care cereau locuri de muncă și condiții economice mai bune pentru regiune.

Protestarii au ridicat un cort uriaș în piața principală a orașului aflat la 70 de kilometri de capitala Amman, pe care l-au folosit drept sediu pentru a negocia cu poliția și oficialii guvernamentali. De la acest cort au pornit și violențele după ce în noapte de miercuri autoritățile au intervenit în forță și au dispersat mulțimea. Martorii acuză guvernul de folosirea forței împotriva unor protestari pașnici, conform Al Jazeera.

Nivelul șomajului în Iordania este de aproximativ 28% conform datelor Băncii Mondiale. Dhiban este un oraș de aproximativ 50.000 de locuitori și este locat în una dintre cele mai sărace regiuni din țară.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Un localnic a declarat: "Principale cerințe ale rezidenților din Dhiban sunt dezvoltarea economică și aducerea de investiții în regiune pentru crearea de joburi pentru populație ca să sprijine familiile. Nu avem nicio cerință politică alta decât îmbunătățirea condițiilor teribile".

Un comunicat trimis de jandarmerie a afirmat că trei din ofițeri au fost răniți de focuri de armă trase din direcția protestatarilor și afirmă că forțele de ordine și-au făcut doar datoria de a aresta câteva persoane ce încălcau legea. În total s-au făcut 22 de arestări.

Dhiban a fost și orașul din care au pornit în 2011 în Iordania protestele din seria "Primăvara Arabă".
 

Citeşte mai multe despre:   Iordania