Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Purtătorul de cuvânt al Armatei Statelor Unite ale Americii: Militari americani au abandonat arme în Afganistan

Purtătorul de cuvânt al Armatei Statelor Unite ale Americii: Militari americani au abandonat arme în Afganistan

Un articol de: - 09 Aug 2016, 21:53
Purtătorul de cuvânt al Armatei Statelor Unite ale Americii: Militari americani au abandonat arme în Afganistan Foto: telegrafonline.ro Externe

Purtătorul de cuvânt al Armatei Statelor Unite ale Americii, generalul Charles Cleveland a declarat că militarii americani spun că trupele afgane în lupta împotriva ISIS au fost forţaţi să abandoneze echipament militar sensibil şi armament în momentul în care poziţia lor a fost bombardată, potrivit Mediafax.

Mai mult, au fost pierdute fotografii ale militanților ISIS, dar și un lansator de rachete, grenade, muniţie, carduri de identificare şi un aparat de comunicaţii codificate şi alte tipuri de echipament.

Charles Cleveland a negat faptul că vreuna dintre poziţiile americane ar fi fost invadate.

„Am fost capabili să identificăm faptul că documentele de identitate şi majoritatea echipamentului au fost pierdute în cadrul operaţiunilor din sudul provinciei Nangarhar", a declarat Charles Cleveland.

„În cursul deplasării spre o poziţie protejată, o parte din echipament a fost lăsat în urmă. Din motive lesne de înţeles, vieţile militarilor nu au fost riscate pentru a recupera echipamentul", a mai spus Cleveland.

Trupele americane au deţinut un rol activ în recentele operaţiuni împotriva reţelei teroriste Stat Islamic, după ce preşedintele Barack Obama a decis consolidarea efectivelor militare ale SUA din Afganistan.

Citeşte mai multe despre:   arme,   Afganistan