Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Purtătorul de cuvânt de la Casa Albă: Trump „se înţelege foarte bine” cu Angela Merkel

Purtătorul de cuvânt de la Casa Albă: Trump „se înţelege foarte bine” cu Angela Merkel

Un articol de: - 31 Mai 2017, 07:48
Purtătorul de cuvânt de la Casa Albă: Trump „se înţelege foarte bine” cu Angela Merkel Foto: Daily Express Externe

Președintele SUA, Donald Trump vede Germania drept un aliat de bază al Statelor Unite. Oficiali de la Casa Albă au declarat că Trump și Angela Merkel se „înţeleg foarte bine”, potrivit digi24.ro

„Ei se înţeleg foarte bine. El are mult respect pentru ea... .şi el consideră nu doar Germania, dar şi restul Europei, ca fiind un aliat important al Americii”, a precizat Sean Spicer.

Această declarație a purtătorului de cuvând de la Casa Albă a fost dată la scurt timp după ce Trump a adus o serie de critici la adresa Germaniei, vorbid despre surplusul comercial şi cheltuielile militare „insuficiente” ale guvernului Merkel.

Donald Trump a continuat prin a spune că excedentul comercial al Germaniei nu este în avantajul SUA, în special pentru că germanii nu participă în aceeaşi măsură la bugetul NATO.

În urma turneului internaţional la care a paritcipat săptămâna trecută, Trump și-a consolidat o poziţie din ce în ce mai antigermană şi antieuropeană.

Pe de altă parte, cancelarul german s-a arătat îngrijorată și a declarat că alianţa transatlantică este din ce în ce mai şubredă şi i-a îndemnat pe europeni să-şi ia soarta în propriile mâini, pentru că nu se mai pot baza pe parteneri tradiţionali precum Statele Unite.

 

Citeşte mai multe despre:   NATO