Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Puși pe fapte mari: „Black Lives Matter" și-a înființat partid politic

Puși pe fapte mari: „Black Lives Matter" și-a înființat partid politic

Un articol de: Andrei Vlad - 27 Oct 2020, 17:08
Puși pe fapte mari: „Black Lives Matter" și-a înființat partid politic sursa foto: hepta.ro // DPA Images / Ppi Externe

Mișcarea „Black Lives Matter", care a luat amploare după ce George Floyd a fost ucis de un polițist în SUA, nu se oprește pe continentul american. Inițiativa extremistă a prinde rădăcini și peste granițe și este pusă pe fapte mari. Mai mulți membri ai mișcării au făcut deja demersurile pentru înființarea unui partid în Marea Britanie, informează The Telegraph

Luni, 26 octombrie, la Comisia Electorală a fost depusă o solicitare pentru ca „Black Lives Matter" să devină partid politic cu drepturi depline pe tot teritoriul Regatului Unit. 

Procedura de înființare a partidului este simplă: depunerea statutului, a programului, achitarea unor taxe și înregistrarea identității vizuale, adică a logo-ului. 

 

Partidul „Black Lives Matter", subiect de dezbatere în Marea Britanie

 

Printre cei care au comentat pe marginea acestui subiect s-a numărat chiar politicianul britanic Martin Daubney, care a avut o poziție fermă.

„Breaking! Black Lives Matter a fost înregistrat astăzi ca partid politic în Marea Britanie. Mulți dintre noi care am spus că acesta este scopul lor, am fost declarați extremiști, dar a fost inevitabil de la bun început!", a notat politicianul pe Twitter. 

Un purtător de cuvânt al „Black Lives Matter" a negat orice fel de intenție a mișcării cu privire la formarea unui partid politic. 

Sora ei tocmai se mutase în casă nouă, când a făcut o descoperire înfiorătoare în pivniță. „Să fugă imediat de acolo!” (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   Black Lives Matter,   Marea Britanie