Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Putin şi Obama nu vor avea nicio întrevedere bilaterală cu ocazia summitului G20

Putin şi Obama nu vor avea nicio întrevedere bilaterală cu ocazia summitului G20

Vladimir Putin şi Barack Obama nu au programată nicio întâlnire bilaterală cu ocazia summitului G20, ce se va desfăşura în septembrie la Sankt-Petersburg, relatează AFP.

"Era prevăzută o vizită a lui Barack Obama şi ştie toată lumea. Această vizită nu va mai avea loc; în privinţa unei întâlniri bilaterale la Sankt-Petersburg, aceasta nu este prevăzută, pentru că pornim de la principiul că întâlnirea la nivel înalt era programată la Moscova", a declarat Iuri Uceakov, consilierul prezidenţial rus pentru afaceri diplomatice.

Guvernul de la Kremlin și-a exprimat "dezamăgirea" în legătură cu anunţul Washingtonului de anulare a întâlnirii dintre preşedinţii Barack Obama şi Vladimir Putin, subliniind că invitaţia adresată preşedintelui SUA rămâne valabilă.

"Suntem dezamăgiţi de decizia Administraţiei SUA de anulare a vizitei preşedintelui Obama la Moscova", programată în septembrie, a declarat Iuri Uceakov.

Preşedintele american Barack Obama şi-a anulat întâlnirea cu omologul său rus Vladimir Putin, programată în septembrie la Moscova, informează Reuters.

Decizia spectaculoasă este justificată de Casa Albă prin lipsa de "progrese" în relaţiile ruso-americane.

Preşedintele Obama şi-a exprimat în mod repetat dezamăgirea faţă de decizia Rusiei de a acord azil fostului consultant american Edward Snowden, a cărui extrădare era cerută de SUA, ţara în care acesta este acuzat de spionaj.

Citeşte mai multe despre:   Barack Obama,   Vladimir Putin,   Kremlin,   edward snowden