Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Putin susține că Rusia va elimina treptat sancțiunile împotriva Turciei. Erdogan l-a numit pe liderul de la Kremlin ”dragul meu prieten”

Putin susține că Rusia va elimina treptat sancțiunile împotriva Turciei. Erdogan l-a numit pe liderul de la Kremlin ”dragul meu prieten”

Un articol de: - 09 Aug 2016, 19:17
Putin susține că Rusia va elimina treptat sancțiunile împotriva Turciei. Erdogan l-a numit pe liderul de la Kremlin ”dragul meu prieten” Foto: zerohedge.com Externe

Vladimir Putin a anunțat marți, în cadrul unei conferințe de presă comună cu liderul turc Recep Erdogan, că Rusia va ridica progresiv sancțiunile economice impuse Turciei, dar prioritatea pentru el este aducerea relațiilor dintre cele două state la nivelul dinainte de criza diplomatică, informează Reuters.

Putin a mai susținut că discuțiile acestea vor avea un efect semnificativ asupra viitorului relațiilor ruso-turce.

La rândul său, Erdogan l-a numit pe liderul de la Kremlin ”dragul meu prieten” și a susținut că relația turco-rusă este mult mai puternică decât era.

"Dragul meu prieten, domnul președinte și eu avem o poziție comună, ceea ce demonstrează că avem voința de a arăta restului lumii că vom acționa ca niște țări prietene. Relația turco-rusă va continua să se amelioreze și credem că este mult mai puternică decât era”, a declarat liderul de la Ankara în cadrul conferinței, potrivit DPA.

Erdogan a mai precizat că Turcia și Rusia își reintroduc obiectivul de a atinge anual 100 de miliarde de dolari în schimburi comerciale.

Vizita lui Recep Tayyip Erdogan în Rusia are loc după o lovitură de stat eșuată în Turcia și în contextul tensionării relațiilor dintre această țară și Occident.

"Vizita dumneavostră de astăzi, în ciuda situaţiei foarte dificile din domeniul politicii, indică faptul că vrem cu toţii reînceperea unui dialog şi restabilirea relaţiilor dintre Rusia şi Turcia", a declarat Putin.
 

Citeşte mai multe despre:   vizita oficiala,   Erdogan,   Vladimir Putin,   Turcia,   Rusia