Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Qatarul a identificat-o pe mama care şi-a abandondat bebeluşul în toaleta aeroportului din Doha

Qatarul a identificat-o pe mama care şi-a abandondat bebeluşul în toaleta aeroportului din Doha

Un articol de: Catinca Giosanu - 23 Noi 2020, 21:28
Qatarul a identificat-o pe mama care şi-a abandondat bebeluşul în toaleta aeroportului din Doha Sursa Foto: hepta.ro Externe

Qatarul a anunţat luni, 23 noiembrie. că a identificat-o pe mama unui nou-născut găsit la începutul lui octombrie pe aeroportul de la Doha, un abandon în urma căruia autorităţile au obligat mai multe pasagere să se expună unor examene ginecologice, provocând un imens scandal, relatează AFP.

„Anchete au arătat că mama sugarei (...) a aruncat nou-născuta într-un coş de gunoi, la toaleta terminalului plecărilor, pe aeroport, şi că s-a îmbarcat către destinaţie”, a anunţat procurorul din Doha prin intermediul unui comunicate de presă.

 

 

Autorităţile din Qatar au sesizat Interpolul cu privire la arestarea femeii

 

 

Conform procurorului care se ocupă de caz, părinţii bebeluşului sunt originari din „ţări asiatice”. Qatarul foloseşte în general această formulare pentru a desemna persoane din Asia de Sud, de unde vine un număr mare de muncitori imigranţi în acest stat mic.

De asemenea, el a precizat că s-au făcut demersuri în vederea „arestării fugarei”, care se află în străinătate și pe care a catalogat-o drept „condamnată”, ceea ce ar putea sugera că a fost judecată în absenţă. Femeia riscă 15 ani de închisoare, se mai arată în informare.

Două surse de la Doha declară că autorităţile din Qatar au sesizat Interpolul cu privire la arestarea femeii. La scurt timp de la producerea indicentului, mai multe pasagere, printre care două britanice şi cel puţin 13 australiene, de la bordul a zece avioane Qatar Airways care au decolat de la Doha au fost supuse unor examene ginecologice în urma descoperirii fetei în toaleta aeroportului, la 2 octombrie.

Mama „a avut o relaţie cu o persoană care are de asemenea naţionalitatea unei ţări asiatice, iar această relaţie a condus la naşterea sugarei care a fost găsită”, precizează procurorul, care adaugă că tatăl a „recunoscut că a avut o relaţie cu mama nou-născutei”.Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Potrivit procurorului, femeia i-a „trimis un mesaj cu fotografia nou-născutei imediat după naştere” şi i-a spus că a aruncat copilul înainte de plecare.

Reamintim faptul că în Qatar, femeile care au relaţii sexuale sau nasc un copil în afara căsătoriei riscă închisoarea, iar cele cu cetăţenie străină pot fi expulzate din ţară.

 

 

Cazul a stârnit tensiuni între Australia şi Qatar

 

 

Un nou-născut a fost găsit abandonat într-o toaletă din incinta aeroportului din Doha, pe 2 octombrie, „acoperit cu un sac de plastic” şi ascuns sub deşeuri într-un coş de gunoi, în ceea ce părea a fi „o tentativă de crimă”, potrivit autorităţilor locale.

Pentru a o găsi pe femeia lauză care și-a abandonat bebelușul în toaleta aeroportului, agenţii de pe aeroport au obligat mai multe femei aflate la bordul unui avion ce urma să decoleze către oraşul australian Sydney să coboare din aeronavă şi să fie supuse unei examinări ginecologice.

Conform ministrului australian de externe, Marise Payne, mai multe femei din zece avioane au fost supuse acelor controale ginecologice, fără să precizeze destinaţiile acestora, denunţând însă un incident „foarte tulburător” şi „jignitor”, care a afectat 13 femei de origine australiană. Ulterior, autorităţile locale au declarat că bebeluşul a supravieţuit incidentului şi se află sub atenta supraveghere a cadrelor medicale de la Doha.

Qatarul, vizat de un val de critici internaţionale după dezvăluirea acestor examene forţate, la sfârşitul lui octombie, a anunţat câteva zile mai târziu că cei care se fac vinovaţi de aceste „încălcări” urmează să fie deferiţi justiţiei.

Citeşte mai multe despre:   Doha,   haos pe aeroport