Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Radiațiile de la Fukushima provoacă mutații genetice mai multor plante. Cum arată acestea acum (FOTO)

Radiațiile de la Fukushima provoacă mutații genetice mai multor plante. Cum arată acestea acum (FOTO)

Un articol de: - 30 Mai 2016, 19:36
Galerie foto (4) Externe

Mai multe fotografii au apărut pe internet cu plante din Japonia, care au suferit mutații în urma avariei centralei atomice de la Fukusima, după un val seismic.

Zona a fost devastată, în martie 2011, de un puternic cutremur urmat de tsunami. Fenomenul a produs distrugeri reactoarelor centralei nucleare, generând contaminarea radioactivă a solului, informează Science Alert.

Combustibilul radioactiv a contaminat o zonă mare de teren, fapt ce a dus la anomalii genetice. Aspectul plantelor este alterat şi la fel este si conţinutul lor, care nu este comestibil.

foto: english.offmedia.hu

Multe dintre fotografii au fost realizate în oraşul Nasushiobara, aflat la 110 kilometri distanţă de centrala atomo-electrică. Imaginile surprind flori deformate, cu corolele lipite unele de altele. În alte fotografii apar roşii „explodate”, caise dublate, portocale lipite câte patru pe o tulpină ori varză care a atins dimensiuni nenaturale.

 

Căpşuni cu frunze, ştiuleţi de porumb dublaţi sau vinete în ciorchine sunt printre ”mutanţii” fotografiaţi de japonezii care locuiesc în apropierea centralei de la Fukushima.

foto: english.offmedia.hu

Pe 11 martie 2011, Japonia a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea de 9 pe Richter, urmat de un tsunami şi un accident nuclear în urma cărora peste 18.000 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Mutaţii pot fi provocate de mai mulţi factori, cum ar fi poluarea chimică, existenţa unor câmpuri electromagnetice foarte puternice, arsurile solare, însă radiaţiile sunt cele mai nocive.

Citeşte mai multe despre:   radiatii,   Fukushima,   centrala nucleara
Loading...