Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Radovan Karadzici, achitat de una din acuzațiile de genocid în timpul războiului din Bosnia

Radovan Karadzici, achitat de una din acuzațiile de genocid în timpul războiului din Bosnia

Tribunalul Penal Internațional pentru Fosta Iugoslavie de la Haga l-a achitat pe fostul lider al sârbilor bosniaci Radovan Karadzici de una din cele două acuzații de genocid.

Judecătorii au refuzat să respingă alte zece capete de acuzare, ce includ o a doua acuză de genocid, precum și alte crime de război și împotriva umanității, relatează The Telegraph.

Judecătorii au spus că nu s-au prezentat destule dovezi împotriva acuzei că politicile de expulzare ale sârbilor, îndreptate împotriva musulmanilor și croaților di norașele bosniece în războiul dintre 1992-1995 erau suficient de grave pentru a reprezenta genocid.

Acesta este considerat cazul mai puțin grav de genocid pentru care este judecat. Celălalt se referă la posibila implicare lui Karadizci în masacrul de la Srebenica din 1995, în care au fost ucisi 8.000 de bărbati musulmani, și în asediul de 44 de luni asupra orașului Sarajevo, în care au murit 12.000 de oameni.

Fostul lider, în vârstă de 67 de ani, se apără singur. El neagă toate capetele de acuzare, negând că ar fi avut cunoștință de ceea ce se întâmpla.

Citeşte mai multe despre:   achitat,   bosnia,   crime de razboi,   judecători,   musulmani