Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Raiduri de amploare în Germania la mai multe firme acuzate că aduceau ilegal muncitori din Europa de Est

Raiduri de amploare în Germania la mai multe firme acuzate că aduceau ilegal muncitori din Europa de Est

Un articol de: George Lupu - 23 Sep 2020, 10:27
Raiduri de amploare în Germania la mai multe firme acuzate că aduceau ilegal muncitori din Europa de Est Foto: Pixabay Externe

Percheziții de amploare au fost desfășurate miercuri dimineața în Germania, în landurile Saxonia-Anhalt şi Saxonia Inferioară, dar și în Berlin şi Renania de Nord-Westfalia, în legătură cu o presupusă contrabandă de lucrători ilegali aduşi din Estul Europei pentru a muncii în abatoarele din industria de prelucrare a cărnii.

 

Raiduri de amploare în Germania la firmele care aduceau muncitori din Europa de Est

 

Potrivit presei germane, aproximativ 800 de poliţişti au fost desfăşuraţi pentru această operațiunie care a vizat în principal companii din landurile Saxonia-Anhalt şi Saxonia Inferioară.  Alte raiduri au avut loc la Berlin, în Saxonia şi Renania de Nord-Westfalia.

Peste 40 de clădiri rezidenţiale şi de birouri au fost percheziţionate, potrivit poliţiei. Se presupune că firmele acuzate ar fi adus muncitori ilegali din Estul Europei în Germania cu documente falsificate.

 

Mai multe focare de coronavirus au fost depistate printre muncitorii români din Germania

 

În contextul pandemiei de coronavirus, în mai multe abatoare și centre de prelucare a cărnii din Germania au fost depistate persoane infectate cu coronavirus, majoritatea fiind muncitori aduși din Estul Europei.

După ce sute de persoane din industria de prelucrare a cărnii au fost testate pozitiv, guvernul landului Renania de Nord-Vestfalia a anunţat că îi va testa pe toţi angajaţii din abatoarele care funcţionează în cel mai populat land federal.Noi DEZVĂLUIRI BOMBĂ despre CONCEDIEREA lui Mihai Petre de la Românii au talent!

Autoritățile germane au declanșat o amplă anchetă la laboratorul Toennies din landul Renania de Nord-Westphalia. Aici s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 circa 1400 de angajaţi, printre care și foarte mulţi muncitori români. 

Nu mai puțin de 1.900 de nereguli au fost descoperit în urma inspecțiilor făcute la condițiile de cazare. Supraaglomerarea, mucegaiul, pericolul de cădere a tavanului, scurgerile din acoperişuri şi instalaţii sanitare defecte au fost doar câteva dintre acestea. Aşa se explica cele aproximativ 1.400 de infectări cu noul virus, printre care s-au numărat şi o mie de români.

 

Vizita ministrului muncii, Violeta Alexandru în Germania

 

În contextul în care au fost făcute numeroase sesizări privind  neregulile în unele ferme și abatoare din Germania, ministrul muncii Violeta Alexandru a desfășurat o vizită de lucru pentru a discuta cu omologii germani condițiile precare de muncă la care sunt supuși muncitorii români. Șefa ministerului Muncii și al Protecției Sociale din România a avut, la Berlin, întrevederi cu omologul său german, Hubertus Heil, dar și cu ministra Agriculturii, Julia Klöckner.

În urma acestei vizite ministrul Muncii a anunțat că autoritățile de la Berlin vor institui mecanisme de control mai eficiente.

„Am văzut totala disponibilitate din partea autorităților germane de a se implica nu numai în rezolvarea aspectelor punctuale, o implicare totală în a verifica și adresa toate sesizările primite, dar și de a face un pas înainte și de a căuta niște soluții de sistem, soluții care țin de reglementări, de protocoale comune, de un schimb de informații între autoritățile noastre.", spune Violeta Alexandru.

Citeşte mai multe despre:   germania ,   abatoare,   covid-19