Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ramona Mănescu a găsit pretextul perfect pentru a merge alături de Viorica Dăncilă în SUA: Fotografiile de campanie cu liderii importanți americani se lasă însă așteptate

Ramona Mănescu a găsit pretextul perfect pentru a merge alături de Viorica Dăncilă în SUA: Fotografiile de campanie cu liderii importanți americani se lasă însă așteptate

Un articol de: Vladimir Ionescu - 16 Sep 2019, 17:46
Foto: Inquam Photos / George Călin Externe

Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, a găsit pretextul perfect pentru a o însoți pe Viorica Dăncilă în SUA. Ministrul Afacerilor Externe a anunțat că aceasta va participa la ceremonia dedicată preluării președinției Comunității Democrațiilor de către România, care va avea loc în Statele Unite, în 26 septembrie - cu o zi înainte de momentul în care premierul se întâlnește cu mai mulți oameni de afaceri de peste Ocean.

Așadar, vestea vine în contextul în care Viorica Dăncilă anunțase că va pleca în SUA pentru a participa la o întâlnire cu oamenii de afaceri din New York, organizată de Camera de Comerț Româno-Americană. Chiar și așa, cel puțin până în acest moment, echipa sa nu a reușit să obțină nicio întâlnire cu figuri relevante din politica americană, deși evenimentul o prinde în plină campanie electorală, când o fotografie alături de lideri politici din SUA i-ar putea da un imbold consistent.

În orice caz, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că, în această deplasare, va fi însoțită de Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe și președintele executiv PSD, dar și de Ramona Mănescu.

Comunitatea Democrațiilor, pretextul perfect pentru o vizită în SUA

Luni, Ministerul Afacerilor Externe a lansat un comunicat de presă, prin care a anunțat că România exercită Președinția Comunității Democrațiilor, for pe care îl consideră "multilateral prestigios" și care promovează principiile și practicile fundamentale ale democrației în lume.

Alături de continuarea proiectelor pe care Comunitatea le-a inițiat deja în state aflate în tranziție democratică, România are prilejul să introducă teme și proiecte de interes direct în zone de interes strategic. O atenție deosebită va fi acordată implicării tinerilor în procesul decizional democratic și dezvoltării durabile ca unică perspectivă pentru creșterea calităţii vieţii a generaţiilor prezente şi viitoare, mai scrie sursa citată.

Ceremonia care va marca preluarea de către România a acestei Președinții va avea loc la 26 septembrie 2019 la sediul central al Organizației Națiunilor Unite la New York, iar Ministrul român al afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, va prelua această funcție de la omologul polonez Jacek Czaputowicz, se arată în același comunicat.

Nu în ultimul rând, MAE a explicat că entitatea denumită Comunitatea Democrațiilor este o structură inter-guvernamentală care are ca obiective promovarea unor societăți pașnice și incluzive pentru o dezvoltare  durabilă, accesul la justiție pentru toți și crearea unor instituții eficiente, responsabile și incluzive la toate nivelurile. 

România se numără printre cele 106 state membre ONU care au semnat Declarația de la Varșovia - documentul fondator al Comunității Democrațiilor (CoD).

Citeşte mai multe despre:   Ramona Manescu,   Viorica Dancila
 
 
Loading...