Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Raport al Comisiei Europene: România, pe ultimele locuri din Europa privind gestionarea deșeurilor municipale

Raport al Comisiei Europene: România, pe ultimele locuri din Europa privind gestionarea deșeurilor municipale

Un raport întocmit de Comisia Europeană (CE) arată că România se află pe locul 23, dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, în ceea ce privește gestionarea deșeurilor municipale, arată HotNews.

Austria conduce clasamentul stabilit de CE, ultima clasată fiind Grecia.

"Raportul clasifică cele 27 de state membre în funcție de 18 criterii, cu ajutorul unor stegulețe verzi, portocalii și roșii în domenii precum: volumul total de deșeuri reciclate, costul eliminării deșeurilor, precum și încălcări ale legislatței europene. Tabloul de bord rezultat face parte dintr-un studiu aflat în desfășurare care va ajuta statele membre să își îmbunătățească performanțele în materie de gestionare a deșeurilor. În fruntea tabelului se situează Austria, Belgia, Danemarca, Germania, Olanda și Suedia, niciuna dintre aceste țări neavând mai mult de 2 stegulețe roșii. Statele membre cu cele mai mari lacune în privința punerii în aplicare a legislației în domeniu sunt Bulgaria, Republica Cehă, Cipru, Estonia, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, România și Slovacia", se arată într-un comunicat al CE.

Comisia Europeană se va folosi de rezultatele acestui raport pentru a trimite o serie de recomandări acelor state cu randamente slabe.

Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana,   raport,   Europa