Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Raport: Aproximativ 15.000-20.000 de romi trăiesc în Franţa, majoritatea români şi bulgari

Raport: Aproximativ 15.000-20.000 de romi trăiesc în Franţa, majoritatea români şi bulgari

Aproximativ 15.000 - 20.000 de romi, în principal români şi bulgari, trăiesc în suburbii sărace sau pe străzile din Franţa. Asta reiese dintr-un raport al Inspectoratului General din Administraţie (IGA).

Romii sunt concentraţi la periferia Parisului şi în jurul oraşelor Lille, Marsilia, Lyon, Nantes, Toulouse, Nice, Strasbourg, Montpellier şi Grenoble.

"Aproximativ 15.000 - 20.000 de romi trăiesc în Franţa, în suburbii sărace şi pe străzi. În cea mai mare parte cetăţeni români şi bulgari, migrând din raţiuni economice sau din cauza actelor de persecutare, sunt supuşi restricţiilor pe piaţa muncii până la 1 ianuarie 2014", precizează site-ul Midilibre.fr.

"Romii («oameni», în limba romani) provin din cea mai săracă minoritate etnică din Europa. Cei mai mulţi dintre cei care trăiesc în Franţa vin din România şi Bulgaria, o mică parte provin din state extracomunitare precum Serbia, Bosnia sau R.Moldova. Fiind sedentari, sărăcia îi constrânge să trăiească pe străzi sau în suburbii sărace, în cabane de lemn sau în caravane. Totuşi, nu trebuie confundaţi cu nomazii de naţionalitate franceză, pentru care localităţile trebuie să amenajeze spaţii speciale. Apelativul de «rom» se referă la originea etnică, astfel că autorităţile franceze nu folosesc acest termen, vorbind de cetăţeni români şi bulgari care locuiesc în tabere ilegale sau în structuri de integrare speciale", potrivit site-ului francez.

Citeşte mai multe despre:   romi,   Franta
 
 
 
Loading...