Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Raport: Dosarul asasinării lui John F. Kennedy ar fi fost mușamalizat de CIA

Raport: Dosarul asasinării lui John F. Kennedy ar fi fost mușamalizat de CIA

Un articol de: - 12 Oct 2015, 12:00
Raport: Dosarul asasinării lui John F. Kennedy ar fi fost mușamalizat de CIA Foto: returnofkings.com Externe

La peste 50 de ani de la asasinarea fostului preşedinte american John F. Kennedy, apar informații potrivit cărora CIA ar fi ştiut mult mai multe detalii decât a lăsat să se înțeleagă, informează B1 TV. Un raport realizat de istoricul David Robarge arată că scopul mușamalizării a fost să păstreze atenția asupra a ceea ce agenția americană considera la momentul respectiv cel mai bun adevăr - că "Lee Harvey Oswald, a acționat pe cont propriu".

Fostul director al CIA, John McCone, a fost, se pare, creierul întregului proces de mușamalizare a asasinatului președintelui John F Kennedy, din noiembrie 1963. McCone și alți oficiali CIA au fost acuzați că au făcut în așa fel încât informațiile "incendiare" din Comisia Warren să nu fie făcute publice, potrivit Raportului.

McCone, care a murit în 1991, ar fi ascuns informații şi despre faptul că CIA a complotat asasinatului lui Fidel Castro, prim-ministru al Cubei la momentul respectiv.

Pe 22 noiembrie 1963, președintele John F. Kennedy și prima doamnă Jacqueline se aflau în Dallas, Texas. Președintele și soția sa se aflau într-o mașină decapotabilă, în fruntea coloanei oficiale, fiind însoțiți de guvernatorul statului Texas, John Connally, care a fost la rândul său grav rănit și soția acestuia. La ora 12.30, ora locală, când mașina prezidențială a ajuns în Piața Dealey, s-au auzit trei focuri de armă. Președintele a fost dus de urgență la spital, o jumătate de oră mai târziu fiind declarat mort.

Funeraliile președintelui american au avut loc pe 25 noiembrie 1963, când a fost înmormântat la cimitirul de la Arlington, în apropiere de Washington, alături de ceilalți membri ai familiei sale.

Citeşte mai multe despre:   asasinat,   CIA