Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Raport: Peste 40 de milioane de persoane din lume sunt strămutate din cauza conflictelor. "Aceasta este cea mai mare cifră înregistrată vreodată”

Raport: Peste 40 de milioane de persoane din lume sunt strămutate din cauza conflictelor. "Aceasta este cea mai mare cifră înregistrată vreodată”

Un articol de: - 11 Mai 2016, 17:39
Raport: Peste 40 de milioane de persoane din lume sunt strămutate din cauza conflictelor. "Aceasta este cea mai mare cifră înregistrată vreodată” Foto: theguardian.com Externe

Peste 40 de milioane de persoane din întreaga lume sunt strămutate intern din cauza conflictelor din țările lor, potrivit unui raport realizat de Consiliul Norvegian pentru Refugiaţi împreună cu Centrul de Monitorizare a Strămutărilor Interne de la Geneva, informează France 24.

"Aceasta este cea mai mare cifră înregistrată vreodată şi reprezintă dublul numărului de refugiaţi din întreaga lume", a declarat Jan Egeland, şeful Consiliului Norvegian pentru Refugiaţi.

Fenomenul deplasărilor interne a luat amploare începând din anul 2010, odată cu Primăvara arabă și apariția grupării Statul Islamic.

Potrivit raportului citat, peste jumătate din numărul total de persoane strămutate se află în Yemen, Siria şi Irak.

Un număr mare de persoane strămutate se înregistrează și în Afganistan, Republica Centrafricană, Columbia, Republica Democratică Congo, Nigeria, Sudanul de Sud şi Ucraina.

Totodată, autorii raportului au ajuns la concluzia că 19,2 milioane de persoane și-au părăsit anul trecut locuințele din cauza catastrofelor naturale.