Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Raport UE, despre campaniile de dezinformare rusești: Niciun alt stat nu e atacat mai violent decât Germania

Raport UE, despre campaniile de dezinformare rusești: Niciun alt stat nu e atacat mai violent decât Germania

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 09 Mar 2021, 07:40
Raport UE, despre campaniile de dezinformare rusești: Niciun alt stat nu e atacat mai violent decât Germania Foto: Hepta - Zuma Press / Nicolas Landemard Externe

Un raport dat publicității marți de serviciul diplomatic al UE la Bruxelles arată că eforturile rusești de dezinformare vizează Germania mai mult decât orice altă țară din Uniunea Europeană. Documentul face referire la „campanii sistematice” atât la nivel politic, dar și prin intermediul unor mass-media apropiate de Kremlin.

 

UE: Campaniile de dezinformare rusești vizează cel mai mult Germania

 

„Niciun alt stat UE nu e atacat mai violent decât Germania, se arată în raportul citat de DPA, preluată de Agerpres.

De la finele anului 2015, peste 700 de cazuri referitoare la Germania au fost colectate în baza de date ”UE vs. Disinfo” a blocului comunitar.  Spre comparație, Franţa a fost vizată de peste 300 de ori, Italia de circa 170 de ori şi Spania de peste 40 de ori.

Serviciul European de Acţiune Externă (SEAE) analizează rapoartele şi declaraţiile media, disponibile public pe site-ul ”UE vs. Disinfo”.

„Kremlinul creează o imagine intelectuală a Germaniei în care există câteva voci sensibile într-un refren de "rusofobie" iraţională”, se arată în raportul care citează mai multe campanii ale presei ruse.

De exemplu, mass-media rusă vorbește pe larg, de la începutul lunii trecute, despre povestea unei familii de ruși din Berlin ai cărei trei copii au fost luaţi de autorități deoarece starea lor era pusă în pericol. Media și politicienii ruși s-au folosit de acest caz pentru a acuza autorităţile germane de suprimarea sistematică a ruşilor din Germania, iar un site rusesc a spus că reacția autorităților germane în cazul acestei familii e „un răspuns” la situația opozantului Aleksei Navalnîi. Recent, miniştrii de Externe din UE s-au pus de acord să adopte noi sancţiuni împotriva Rusiei după condamnarea lui Navalnîi.
 

Se REDESCHID cluburile pe litoral în minivacanţa de 1 Mai? Vestea dată de ministrul Lucian Bode

Citeşte mai multe despre:   raport UE,   campanie de dezinformare,   dezinformare,   Rusia,   Germania