Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Războiul din Siria deschide pentru prima dată "Seiful Apocalipsei" ce conține specii de plante destinate refacerii ecosistemelor în cazul unor catastrofe naturale

Războiul din Siria deschide pentru prima dată "Seiful Apocalipsei" ce conține specii de plante destinate refacerii ecosistemelor în cazul unor catastrofe naturale

Un articol de: - 25 Sep 2015, 14:54
Războiul din Siria deschide pentru prima dată "Seiful Apocalipsei" ce conține specii de plante destinate refacerii ecosistemelor în cazul unor catastrofe naturale Externe
Banca Mondială de Seminţe Svalbard sau "Seiful Apocalipsei", cum a fost numită, ce conține specii de plante pe cale de dispariție cu scopul conservării lor, a fost pentru prima dată deschisă din cauza războiului din Siria.

Deși banca ar trebui deshisă doar pentru refacerea ecosistemelor în cazul producerii unei catastrofe naturale, războiul din Siria a creat haos în întraga țară, punând agricultura în pericol. De aceea, Siria ar fi trimis o cerere pentru a-i fi înapoiate seminţele depozitate aici, potrivit unor responsabili ai acestui depozit. 

Astfel, ICARDA, o instituție asemănătoare cu Svalbard, din Siria, care a reușit să trimită Băncii Mondiale semințele, a solicitat cele 130 de cutii, ce conţin 116.000 de seminţe, din depozitul din Svalbard.

Potrivit ministrului norvegian al Agriculturii, Sylvi Listhaug, sirienii vor să folosească semințele pentru această toamnă, urmând ca din această recoltă să retrimită semințele către Svalbard.

"Seminţele vor fi trimise în alte ţări din Orientul Mijlociu, deoarece Siria este încă în război, dar din motive de securitate nu vor dezvălui despre ce ţări este vorba", a declarat acesta, potrivit CNN.

Svalbard Global Seed Vault a fost creată de un grup de cercetători în 2008, fiind situată pe un versant de pe insula Spitsbergen, Norvegia. A fost numită "Seiful Apocalipsei" deoarece cu ajutorul semințelor depozitate aici s-ar putea reface agricultura chiar și în urma unui cataclism, care ar distruge toate culturile din lume.