Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Răzbunarea Wikileaks care vizează şi România: Portalul a publicat 300.000 de emailuri de pe serverul partidului controlat de Erdogan

Răzbunarea Wikileaks care vizează şi România: Portalul a publicat 300.000 de emailuri de pe serverul partidului controlat de Erdogan

Un articol de: - 20 Iul 2016, 10:55
Răzbunarea Wikileaks care vizează şi România: Portalul a publicat 300.000 de emailuri de pe serverul partidului controlat de Erdogan Foto:wikileaks.org Externe

Wikileaks a dat publicitații aproape 300.000 de emailuri de pe serverul intern al partidului aflat la guvernare în Turcia, AKP, dar și mii de fișiere, ca reacție la măsurile pe care le-a luat Erdogan după lovitura de stat eșuată de vineri noaptea.

294.548 de emailuri au legătură cu partidul lui Erdogan. Și România apare în 90 dintre aceste mesaje, ele referindu-se la situația economică din regiune.

Wikileaks a devansat programul de publicare în replică la represiunea guvernamentală de după lovitura de stat. Am verificat materialele şi sursa, care nu are nicio legătură cu elemente aflate în spatele loviturii de stat sau cu un partid sau stat rival”, se arată într-un comunicat al Wikileaks.

Site-ul mai transmite că nu ține partea nimănui în Turcia, ci doar deservește adevărul.

Cele aproape 300.000 de emailuri publicate reprezintă doar o primă parte, ele fiind obținute de la adresele membrilor AKP ce încep cu litere de al A la I. Ele acoperă perioada 2010 şi 6 iulie 2016.

“Ar trebui notat faptul că emailurile asociate acestui domeniu sunt folosite în general pentru chestiuni internaţionale, nu majoritatea chestiunilor interne sensibile”, a mai transmis portalul.

Acesta a mai precizat că într-unul dintre e-mailuri se află o bază de date în Excel cu numerele de telefon mobil ale deputaților AKP.

Înainte de publicare, Wikileaks a fost ținta unui atac informatic şi a avertizat că entităţi guvernamentale turce ar putea încerca să interfereze cu publicare materialelor. Atacurile au continuat și mulți utilizatori de Internet au avut dificultăți în accesarea materialelor.

Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Citeşte mai multe despre:   Wikileaks,   documente,   Turcia,   Erdogan