Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Reabilitarea termică a omorât 79 de oameni la Londra! Termoizolarea blocurilor din Capitală prezintă aceleași riscuri?!

Reabilitarea termică a omorât 79 de oameni la Londra! Termoizolarea blocurilor din Capitală prezintă aceleași riscuri?!

Un articol de: - 22 Iun 2017, 18:06
Reabilitarea termică a omorât 79 de oameni la Londra! Termoizolarea blocurilor din Capitală prezintă aceleași riscuri?! Externe

Învelișul clădirii Grenfell Tower din Londra, distrusă în urma incendiului de miercuri, a fost realizat dintr-un material aparent interzis în Marea Britanie.

Potrivit presei locale, focul a cuprins rapid edificiul în care locuiau circa 600 de persoane, întrucât materialul utilizat pentru izolarea termică exterioară a clădirii conținea polietilenă.

Astfel, după incendiul care a ucis 79 de persoane, Guvernul a ordonat o anchetă asupra tuturor imobilelor de locuințe sociale administrate de consiliile locale, în urma căreia s-a constatat că  600 de blocuri de turnuri din Marea Britanie au o placare similară cu Grenfell Tower, iar trei blocuri testate până acum au folosit plăci care nu sunt rezistente la foc.

În acest context, Consiliul Camden a declarat că va elimina de urgență această placare de pe imobilul din Adelaide Road, scrie The Telegraph.

"Vom dispune patrule de siguranță împotriva incendiilor, pe coridoarele imobilului, pentru a liniști locuitorii și a efectua controale sporite privind siguranța împotriva incendiilor”, au declarat autoritățile.

Acest caz ridică mari semne de întrebare cu privire la anveloparea blocurilor din România.

Potrivit unui articol din 2015 al jurnaliștilor de la hotnews, toate primăriile din București spun că pentru termoizolarea blocurilor au folosit polistiren ignifugat, un material ușor inflamabil.

Specialiștii spun însă că rezistența la foc nu este dată doar de polistirenul ignifugat ci și de felul cum acesta a fost montat.

Mai grav, ISU nu este obligat să dea aviz pentru aceste lucrări și nici nu verifică, la recepție felul în care au fost făcute.

Au fost mai multe cazuri și în țara noastră în care blocurile au ars ca torțele.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Un exemplu în acest sens îl reprezintă incendiul din urma cu circa 7 ani de la complextul imobiliar Confort City din Capitală, când focul s-a extins foarte repede și a acoperit ultimul etaj și mansarda clădirii.

Acesta nu a fost un caz unic, un incident similar având loc în 2012 la Târgu Mureș. Din fericire, incendiul nu s-a soldat cu victime.
 

 

 

Citeşte mai multe despre:   incendiu,   Londra