Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Reacția Bruxelles-ului la propunerea controversată a lui Teodorovici: 'Cea mai jenantă veste din Europa' / 'Libera circulație a lucrătorilor este un drept fundamental în UE' (FOTO)

Reacția Bruxelles-ului la propunerea controversată a lui Teodorovici: 'Cea mai jenantă veste din Europa' / 'Libera circulație a lucrătorilor este un drept fundamental în UE' (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 28 Noi 2018, 16:01
Reacția Bruxelles-ului la propunerea controversată a lui Teodorovici: 'Cea mai jenantă veste din Europa' / 'Libera circulație a lucrătorilor este un drept fundamental în UE' (FOTO) Externe

Declarația ministrului Finanțelor Eugen Teodorovici, care propune îngrădirea dreptului la muncă al românilor în Uniunea Europeană, provoacă reacții dure în Europa.

Prima știre din buletinul informativ al Politico de miercuri este chiar despre afirmația ministrului ‘discotecă’.

’Iată cea mai jenantă știre din Europa, în această dimineață: presa din România scrie că ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici vrea ca dreptul oamenilor care muncesc și locuiesc în Uniunea Europeană să fie limitat la o perioadă restrânsă. ‘’Poate sună restrictiv, dar așa stau lucurile’, a spus acesta. ’Dacă un român pleacă în Germania și primește încontinuu permis de muncă acolo, atunci sunt șanse mici să se mai întoarcă în România. Poate ar trebui să restricționăm permisele de muncă la maximum 5 ani şi la revedere, te duci în altă ţară şi îţi cauţi loc de muncă’’, scrie Politico.

Foto: Hotnews

Totodată, Comisia Europeană atrage atenția României că măsura ar fi una ilegală, libera circulație a lucrătorilor din statele membre ale Uniunii Europene pe teritoriul UE fiind un drept fundamental al blocului comunitar.

La solicitarea HotNews.ro, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a spus că poziția Comisiei a fost clară de la începutul acestui mandat.

“Crearea unei piețe interne mai profunde și mai echitabile este o componentă esențială a construirii unei Europe mai sociale. Pentru a funcționa în mod corespunzător, mobilitatea forței de muncă trebuie să se bazeze pe reguli clare, corecte și aplicabile, de exemplu prin consacrarea principiului egalității de remunerare pentru aceeași muncă în același loc pentru lucrătorii detașați.

În același timp, prin intermediul pilonului european al drepturilor sociale, UE s-a angajat să se străduiască pentru a asigura condiții mai bune de muncă și de viață în întreaga Uniune, în lumina provocărilor, cum ar fi îmbătrânirea societății, globalizarea și digitalizarea”.”, a precizat ofciialul e la Bruxelles.Informaţia orei îl are în centru pe Radu Mazăre, care tocmai a...

Amintim că ministrul de Finanţe intenționează să limiteze dreptul românilor de a munci în străinătate. Mai precis, Eugen Teodorovici vrea ca românii care lucrează în afara granițelor să aibă un singur permis de muncă, valabil pentru o perioadă limitată, după care să îşi caute de muncă în altă ţară. El și-a argumentat planul susținând că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată aşa că ar trebui limitat dreptul de a lucra.  (Detalii AICI)