Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Reacția lui Igor Dodon, după ce Klaus Iohannis a criticat guvernarea Chicu de la Chișinău

Reacția lui Igor Dodon, după ce Klaus Iohannis a criticat guvernarea Chicu de la Chișinău

Un articol de: Vladimir Ionescu - 17 Ian 2020, 17:26
Foto: Igor Dodon / Facebook Externe

Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, a pledat pentru continuarea relațiilor dintre Chișinău și București, în ceea ce s-a vrut a fi un răspuns la poziția lui Klaus Iohannis, care a afirmat că România nu este „deloc convinsă” că guvernarea Chicu își propune o reformă profundă a instituțiilor moldovene.

„Noi stimăm partenerii noștri români, frații de peste Prut. Noi pledăm pentru relații bune și vom continua relații bune cu statul vecin care este partenerul strategic nr.1. La aspectul comerț bilateral este nr.1 România. Avem mai multe proiecte comune care trebuie să fie implementate. Relațiile dintre țările noastre trebuie să continue, indiferent de cine se află la guvernare la Chișinău sau București. Cetățenii Republicii Moldova acest lucru și-l doresc”, le-a declarat Dodon jurnaliștilor, potrivit deschide.md.

Klaus Iohannis a declarat, la întâlnirea anuală cu șefii misiunilor diplomatice acreditați la București, că parcursul european este singura cale a Republicii Moldova către reformarea profundă a instituțiilor. Președintele a precizat că, totuși, Bucureștiul nu e deloc convins că actualul guvern de la Chișinău își propune acest obiectiv. Vom relua cooperarea deplină doar atunci când vom vedea la nivel guvernamental acțiune concretă îndreptată spre continuarea parcursului european, a mai precizat Iohannis.

„În ceea ce privește Republica Moldova, reiterez poziția României: parcursul european este singura și cea mai sigură cale către reformarea profundă a instituțiilor, de natură să aducă beneficii palpabile cetățenilor săi.


Din păcate, așa cum am mai spus, nu suntem deloc convinși că actualul guvern de la Chișinău își propune acest obiectiv. De aceea, vom continua doar proiectele de sprijin care sunt dedicate direct cetățenilor, proiectele cu impact la nivel local și proiectele de interconectare strategică.

Vom relua cooperarea deplină doar atunci când vom vedea la nivel guvernamental acțiune concretă îndreptată spre continuarea parcursului european, a procesului de reformă, cu precădere în domenii precum justiția, administrația și combaterea corupției, de natură să asigure un parcurs democratic și predictibilitate în plan intern și extern”, a declarat Klaus Iohannis.
 

Citeşte mai multe despre:   Igor Dodon,   Klaus Iohannis
 
Loading...