Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ministerul de Externe: Acțiunea SUA în Siria constituie o reacție fermă la atrocitățile soldate cu numeroase victime

Ministerul de Externe: Acțiunea SUA în Siria constituie o reacție fermă la atrocitățile soldate cu numeroase victime

Un articol de: B1.ro - 14 Apr 2018, 13:30
Ministerul de Externe: Acțiunea SUA în Siria constituie o reacție fermă la atrocitățile soldate cu numeroase victime Foto: telegrafonline.ro Externe

Acțiunea amercianilor, francezilor și britanicilor în Siria constituie o reacție fermă la atrocitățile soldate cu numeroase victime în rândul populației, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

“Acțiunea întreprinsă de SUA, Marea Britanie și Franța, la data de 14 aprilie, constituie o reacție fermă la atrocitățile soldate cu numeroase victime în rândul populației civile din Douma, confruntată cu consecințele devastatoare ale unui război care trebuie încheiat cât mai curând. România este solidară cu aliații şi partenerii săi strategici”, a anunțat MAE, într-un comunicat.

Asemenea președintelui României, și Ministerul Afacerilor Externe a condamnat ferm folosirea armelor chimice: “Rapoartele îngrijorătoare privind un atac cu arme chimice la 7 aprilie 2018, împotriva populației din localitatea Douma din Siria, trebuie investigate de urgență, de o manieră independentă și imparțială. Ministerul Afacerilor Externe pledează pentru tragerea la răspundere, în urma anchetei, a persoanelor vinovate de comiterea unui asemenea act”.

Ministerul consideră că trebuie pus capăt cât mai repede acestui conflict, care a provocat atâta suferință populației siriene. 

“Consideră, de asemenea, esențial ca toate părțile implicate în dosarul sirian să continue să sprijine activ demersurile ONU destinate încheierii acestei crize, pe baza rezoluțiilor relevante ale Consiliului de Securitate al ONU, în special a Rezoluției 2254/2015 și a Comunicatului de la Geneva (2012)”, mai transmite MAE.
 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul de Externe,   Siria,   SUA