Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Reacţia NEAŞTEPTATĂ a unui fost ministrul al EDUCAŢIEI: "Matematica nu foloseşte la nimic în viaţa cotidiană"

Reacţia NEAŞTEPTATĂ a unui fost ministrul al EDUCAŢIEI: "Matematica nu foloseşte la nimic în viaţa cotidiană"

Un articol de: - 17 Feb 2018, 12:52
Reacţia NEAŞTEPTATĂ a unui fost ministrul al EDUCAŢIEI: "Matematica nu foloseşte la nimic în viaţa cotidiană" Externe

Fost ministru al Educaţiei Naţionale în Franţa, Luc Ferry, a precizat că "în viaţa cotidiană, matematica nu foloseşte la absolut nimic", atacând raportul publicat de deputatul Cedric Villani referitor la nivelul cunoştinţelor de matematică în rândul elevilor francezi.

"În viaţa cotidiană, matematica nu foloseşte la absolut nimic. Nu am folosit niciodată, nici măcar pentru 30 de secunde, ceea ce am învăţat în timpul orelor de matematică", a explicat Ferry, citat de Agerpres.

Cedric Villani nu a ratat să îi răspundă fostului ministru, făcând chiar o comparaţie între matematica şi actul sexual: „Nu rezultatul matematic îţi foloseşte în viaţa de zi cu zi, ci demersul întreprins. Plăcerea de a descoperi matematica durează mai mult decât plăcerea sexuală. Este ceva pe care poţi să îl experimentezi foarte devreme, iar faptul că începi să înţelegi (matematica, n.r.) vine cu o străfulgerare şi aduce plăcerea de a vedea toate argumentele care se leagă între ele”.

Pentru a îmbunătăţi cunoştinţele de matematică ale elevilor francezi, considerate "catastrofale", Cedric Villani, căruia Guvernul francez i-a încredinţat misiunea de a elabora o reformă a felului în care este predată matematica, propune mai ales stimularea procesului de formare profesională a învăţătorilor, cursuri de manipulare a unor obiecte de către copii aflaţi la vârste fragede şi folosirea unor metode experimentale care şi-au dovedit eficienţa în străinătate.
 

Citeşte mai multe despre:   matematica