Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Reacția președintelui francez, după ce a fost pălmuit. Emmanuel Macron: Să nu lăsăm actele izolate ale unor indivizi ultraviolenți să acapareze dezbaterea publică

Reacția președintelui francez, după ce a fost pălmuit. Emmanuel Macron: Să nu lăsăm actele izolate ale unor indivizi ultraviolenți să acapareze dezbaterea publică

Un articol de: Vladimir Ionescu - 08 Iun 2021, 23:45
Reacția președintelui francez, după ce a fost pălmuit. Emmanuel Macron: Să nu lăsăm actele izolate ale unor indivizi ultraviolenți să acapareze dezbaterea publică foto: Hepta.ro / Zuma Press / Alexis Sciard Externe

Emmanuel Macron, președintele Franței, a vorbit despre incidentul de marți din localitatea Tain-l`Hermitage, unde a primit o palmă peste față de la un bărbat din mulțime, și a precizat că se simte bine, spunând că „indivizii ultraviolenți” și un incident „izolat” de acest gen nu merită să acapareze atenția opiniei publice.

Reacția președintelui francez Emmanuel Macron, după ce a fost pălmuit

 

„Sunt bine. Trebuie să punem acest incident, despre care cred că a fost un eveniment izolat, în perspectivă”, a declarat șeful statului francez, într-un interviu pentru publicația Le Dauphiné Libéré.

Emmanuel Macron a subliniat că în Republica Franceză există libertatea de expresie, dreptul de vot și pluralism democratic, astfel încât cetățenii să poată alege cui acordă mandatul și cine elaborează legile.

„Reversul este că nu pot exista acte de violenţă, de ură, nici în discurs, nici în fapte. Altfel, este ameninţată însăşi democraţia", a explicat el.

Președintele francez a pledat pentru marginalizarea extremiștilor și a indivizilor ultraviolenți.

„Eu nu aş vrea ca indivizi izolaţi sau oameni care merg spre extreme, în orice fel, să îi facă uitaţi pe restul. Poporul francez este un popor republican. Cei mai mulţi dintre francezi sunt interesaţi de problemele de fond. De principiu, eu aş fi inflexibil, dar să nu lăsăm ca acte izolate ale unor indivizi ultraviolenţi (...) să capete controlul asupra dezbaterii publice, nu o merită", a mai spus Emmanuel Macron.

Liderul de la Elysee a fost pălmuit, marți, în timp ce se afla într-o vizită în localitatea Tain-l`Hermitage din sudul Franței. Agresorul a fost un bărbat din mulțimea prezentă la eveniment, iar acesta a fost imobilizat aproape instantaneu de agenții însărcinați cu protejarea președintelui francez. La capătul incidentului au fost arestate două persoane.

 

Citeşte mai multe despre:   Emmanuel Macron,   Franța