Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe FMI: Disputele comerciale pot afecta încrederea şi investiţiile la nivel global

FMI: Disputele comerciale pot afecta încrederea şi investiţiile la nivel global

Un articol de: - 20 Apr 2018, 10:36
FMI: Disputele comerciale pot afecta încrederea şi investiţiile la nivel global Externe

Christine Lagarde, directorul general al Fondului Monetar Internaţional, a susținut că disputa dintre SUA şi China poate afecta încrederea şi investiţiile la nivel global.

„Actualul impact asupra creşterii nu este foarte substanţial, dacă ne referim la cifrele privind PIB-ul. Cel mai sever impact îl reprezintă distrugerea încrederii. Când investitorii nu ştiu condiţiile în care pot face comerţ, când nu ştiu cum să-şi organizeze lanţul de aprovizionare, ei nu sunt dispuşi să facă investiţii", a afirmat şeful FMI, citat de Agerpres.

Membrii guvernelor, miniştrii de Finanţe şi guvernatorii băncilor centrale vor discuta despre tensiunile comerciale la întâlnirea de primăvară a FMI şi a Băncii Mondiale.

„Investiţiile şi comerţul sunt cele două motoare de creştere care în cele din urmă au revenit pe creştere. Nu vrem să afectăm aceste evoluţii", a afirmat şeful FMI.

Washingtonul a ameninţat că va impune tarife vamale suplimentare pentru importuri chineze în valoare de 150 de miliarde de dolari, în timp ce Beijingul a reacţionat prin represalii similare.

Citeşte mai multe despre:   FMI,   SUA,   China,   Christine Lagarde