Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Premierul palestinian cere României să nu-și mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. „Încalcă dreptul internațional și rezoluțiile ONU”

Premierul palestinian cere României să nu-și mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. „Încalcă dreptul internațional și rezoluțiile ONU”

Un articol de: - 20 Apr 2018, 15:54
Premierul palestinian cere României să nu-și mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. „Încalcă dreptul internațional și rezoluțiile ONU” Externe

Rami Hamdallah, premierul palestinian, a cerut României să nu-şi mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, precizând că o asemenea măsură ar reprezenta o încălcare a dreptului internaţional şi a rezoluţiilor ONU.

De asemenea, premierul palestinian susține că o astfel de decizie ar dăuna şanselor de pace şi de creare a unui stat palestinian în cadrul frontierelor din anul 1967 cu capitala la Ierusalim, informează Știripesurse.

În schimb, Rami Hamdallah a mulțumit României pentru sprijinul oferit în vederea construirii instituţiilor palestiniene și a precizat că este important ca cele două țări să consolideze cooperarea în domenii precum turismul, educaţia şi cultura.

Anterior, Liviu Dragnea, preşedintele PSD,  anunțase că Executivul român a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Acum ceva timp eu am spus că, din punctul meu de vedere, şi România, după anunţul administraţiei americane, trebuie să-şi mute ambasada din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim. (...) Ieri, într-adevăr, informaţia a ieşit, Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Poate părea un lucru puţin important. Are o valoare simbolică uriaşă acest gest al nostru, în primul rând o valoare simbolică pentru un stat care are o influenţă nemaipomenit de mare în lume, un stat, Israelul, cu care noi avem relaţii speciale de foarte mulţi ani, un stat în care sunt peste 500.000 de români care trăiesc acolo, are o valoare foarte mare pentru administraţia americană", a specificat Dragnea.

Citeşte mai multe despre:   Rami Hamdallah,   Ierusalim,   Liviu Dragnea