Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Rebelii sirieni își întăresc forțele pentru bătălia decisivă în Aleppo. Armata ar putea pregăti un masacru în oraș

Rebelii sirieni își întăresc forțele pentru bătălia decisivă în Aleppo. Armata ar putea pregăti un masacru în oraș

Forțele rebelilor sirieni se întăresc vineri pentru o bătălie decisivă în Aleppo, după ce Washingtonul a avertizat că armata siriană s-ar putea să pregătească un masacru aspura locuitorilor celui de-al doilea oraș ca mărime din Siria.

Armata siriană trimite întăriri în număr mare spre oraș, iar o sursă de securitate a declarat, conform AFP, că ofensiva temută de rebeli ar putea începe chiar de vineri.

„Forțele speciale au fost trimise miercuri și joi la marginile orașului, iar alte trupe au ajuns pentru a lua parte la o contraofensivă generalizată vineri sau sâmbătă,” conform sursei. Și rebelii sirieni consideră că un atac al regimului asupra orașului este iminent.

„Întăririle armatei au ajuns la Aleppo,” a declarat colonelul Abdel Jabbar al-Okaidi, purtătorul de cuvânt al Armatei Siriene Libere. „Ne așteptăm la o ofensivă de mari proporții în orice moment,” a mai adăugat acesta, precizând și că în jur de 100 de tancuri și un număr mare de vehicule militare au ajuns în oraș.

De aceea, și rebelii sirieni, care luptă pentru înlăturarea regimului lui Bashar al-Assad, și-au adus întăriri, estimându-se că între 1.500 și 2.000 de luptători au venit să se alăture celor care se află deja în interiorul orașului Aleppo. Rebelii au tăiat și legăturile cu aeroportul de acolo, patru din cele cinci drumuri spre el fiind sub controlul acestora.

Mai multe lupte au avut loc în Aleppo joi, dar și în zone din Damasc și alte orașe, fiind uciși cel puțin 121 de oameni: 64 de civili, 32 trupe loiale regimului și 25 de rebeli. Pe 20 iulie, rebelii Armatei Siriene Libere au lansat un atac de proporții asupra orașului Aleppo, centrul comercial al țării, o mișcare despre care se crede că a avut ca scop stabilirea unui bastion în apropierea cartierului central al forțelor militare rebele, aflat în Turcia.

Citeşte mai multe despre:   Siria,   armata,   masacru,   Washington,   Bashar al-Assad