Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Regimul nord-coreean îşi 'modernizează' imaginea permiţând cumpărarea de telenovele româneşti și rusești

Regimul nord-coreean îşi 'modernizează' imaginea permiţând cumpărarea de telenovele româneşti și rusești

Un articol de: Redacția B1.ro - 23 Mai 2019, 00:33
Foto: Kim Jong-un și soţia lui, Ri Sol-ju (sursă: hepta.ro) Externe

Recent, regimul comunist de la Phenian a produs schimbări majore în principala sa maşina de propagandă, televiziunea naţională, se arată într-un reportaj marca CNN.

După ce a prezentat ştirile timp de 43 de ani, regimul comunist a "semi-pensionat-o" pe bine-cunoscuta crainică Ri Chun-hee - supranumită şi "Doamna în Roz" - şi a început să expună persoane tinere.

Foto: Prezentatoarea Ri Chun-hee, supranumita şi "Doamna în Roz" (sursă foto: celebsiren.com)

În plus, a înlocuit aspectul învechit al studioului cu unul mai modern, inspirat după modelul Occidental. De asemenea, au început să utilizeze prezentări computerizate şi să trimită reporteri pe teren care iau declaraţii ale oamenilor de rând (sau aparent de rând), deşi informaţiile tot sub formă de propagandă sunt prezentate.

"Este un mesaj pe care vor să-l transmită oamenilor mai tineri: 'Ne modernizam sub liderul nostru tânăr'. Şi cu tinereţe, vine o cu totul altă tehnologie", a precizat pentru CNN, Jean Lee, din cadrul Centrului Woodrow Wilson.

"Au, de asemenea, posibilitatea să se ducă la magazinul local de DVD-uri şi să cumpere telenovele şi filme ruseşti, româneşti şi chinezeşti. Deci sunt conştienţi de conţinutul străin", a adăugat Jean Lee.

Analiştii sunt, însă, de părere că acest proces face parte și dintr-un plan mai amplu de remodelare a imaginii conducerii, de la una mai rigidă, la una mai modernă şi mai tânără. 

Un rol în acest proces l-ar juca şi promovarea tot mai mare a surorii lui Kim Jong-un în funcţii influente. Sau apariţia tot mai des în public a lui Kim Jong-un împreună cu tânăra lui soţie, Ri Sol-ju.

"Kim Jong-un încearcă să arate audienţei lui că este un lider tânăr, că este dinamic, că de fapt, este un reprezentat al tinerei generaţii, că înţelege cultura pop", a precizat Balbina Hwang, din cadrul Universităţii Georgetown.

Foto: Ri Sol-ju (stânga) și Kim Jong-un (sursă foto: hepta.ro)