Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Recifele de corali din Thailanda s-au înnegrit în urma deversării de petrol în Marea Chinei de Sud

Recifele de corali din Thailanda s-au înnegrit în urma deversării de petrol în Marea Chinei de Sud

Mai multe recife de corali din insula Koh Samet, Golful Thailandei, s-au înnegrit în urma deversării de petrol în Marea Chinei de Sud, incident produs săpătmâna trecută, relatează UPI.

Oficiali ai Administrației Parcurlui Național Khao Laem Ya au constatat faptul că aproape 70% dintre corali și-au schimbat culoarea, exprimându-și îngrijorarea în legătură cu efectele ecologice pe termen lung.

Recifele de corali au fost afectate atât de țițeiul brut, cât și de reactivii chimici care au fost folosiți în timpul de disipare a mareei.

Compania responsabilă de scurgerea de petrol, PTT Global Chemical, a anunțat că aproximativ 9.200 de galoane de substanțe chimice au fost folosite pentru dispersarea petei de petrol.

”Scafandrii au examinat recifele de corali şi s-au îngrozit.Am depus deja o plângere la poliţie cu privire la daunele aduse mediului”, a declarat Sumet Saithong, șeful administrației Parcului Național.

Daunele provocate turismuluid in această zonă se ridică la cel puțin 3,3 milioane dolari.

Sâmbăta trecută, în jur de 300 de barili de petrol brut s-au scurs în Marea Chinei de Sud dintr-o conductă defectă.

În urma incidentului s-a format o pată de petrol de 2,5 km lungime şi de aproximativ 800 de metri lăţime. Potrivit companiei PTT Global Chemical, principala responsabilă de acest incident, cea mai mare parte a cantităţii de petrol deversate a fost colectată. Greenpeace a cerut luni guvernului thailandez să revizuiască politica sa energetică şi să pună capăt explorării şi forajului de ţiţei în Golful Thailandei.

Citeşte mai multe despre:   Thailanda