Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Mexic a înregistrat un număr record de decese: 1.092

CORONAVIRUS | Mexic a înregistrat un număr record de decese: 1.092

Un articol de: Irina Mina - 04 Iun 2020, 08:53
CORONAVIRUS | Mexic a înregistrat un număr record de decese: 1.092 Externe

Zilele trecute, Mexicul a depășit Statele Unite ale Americii la numărul de decese cauzate de pandemia de coronavirus înregistrate pentru prima dată, ministrul sănătății raportând un număr record de 1.092 de victime pe care le-a atribuit documentării îmbunătățite a pandemiei.

 

Mexic, a șaptea țară cu cele mai multe decese cauzate de Covid-19

 SCANDAL MONSTRU PROVOCAT DE CEL MAI CELEBRU CUPLU DIN ROMÂNIA: AM MERS LA POLIŢIE ŞI... (GALERIE FOTO)

America Latină a apărut în ultimele săptămâni ca un centru important pentru coronavirus. Brazilia, unde virusul a lovit cel mai puternic în regiune, a raportat, de asemenea, miercuri un număr record de decese.

Guvernul mexican a prezis anterior că pandemia va avea un nivel maxim la începutul lunii mai, iar sub presiunea SUA a început redeschiderea vastei sale industrii auto, care stă la baza miliardelor de dolari de afaceri prin lanțurile de aprovizionare transfrontaliere.

Cu toate acestea, în această săptămână, planurile de relaxare în continuare a măsurilor de distanțare socială au fost menținute în semn de recunoaștere a faptului că infecțiile încă nu au început să scadă.

Miercuri a înregistrat 3.912 noi infecții, numărul de decese zilnice fiind de peste două ori mai mare decât 501.

Numărul total de cazuri cunoscute în a doua cea mai mare economie din America Latină este acum 101.238, iar numărul său de decese este de 11.729, ceea ce o face a șaptea țară cu cele mai multe decese cauzate de virus, potrivit Centrului John Hopkins pentru Știința și Ingineria Sistemelor.

Ministrul adjunct al sănătății, Hugo Lopez-Gatell, a atribuit o creștere bruscă a numărului unui nou comitet de mortalitate înființat de guvernul din Mexico City pentru a identifica mai bine care sunt decesele din capitală cauzate de virus.

”În ultimele 20 sau 25 de zile, am avut diverse cazuri care au fost trecute lent la registru, din diverse motive”, a spus el, adăugând: „Un comitet tehnic a desfășurat în mod special metode complementare”.

Comitetul a fost înființat după critici tot mai mari conform cărora rata foarte limitată de testare a Mexicului a însemnat că majoritatea cazurilor și decesele cauzate de SARS-CoV-2 nu au fost înregistrate. O anchetă Reuters a concluzionat că decesele pot fi de 2,5 ori mai mari decât cele raportate.

Guvernul Mexic a recunoscut anterior că numărul real de decese a fost mai mare decât numărul oficial.

Nu a fost clar dacă includerea mai multor decese înregistrate de comitetul din orașul Mexico ar duce la creșterea numărului zilnic în viitor.

Mexicul, cu puțin peste o treime din populația Statelor Unite, se află într-o etapă anterioară a curbei pandemice decât vecinul său, iar guvernul a recunoscut că decesele ar putea depăși în cele din urmă 30.000.

SUA zilnic au raportat decese de 1.045 miercuri, arată datele guvernamentale.

 

OMS, semnal de alarmă: America este acum noul focar de coronavirus

 

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat într-o informare, că, în prezent, America este noul epicentru al pandemiei de coronavirus. Un studiu american prognozează decese în Brazilia și alte țări din America Latină până în august.

„Acum nu este momentul ca țările să ușureze restricțiile”, a declarat într-o videoconferință Carissa Etienne, director OMS pentru Americi și șef al Organizației Panamericane pentru Sănătate (OPS).

Aceasta a mai spus că „regiunea noastră a devenit epicentrul pandemiei COVID-19”.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Mexic,   coronavirus,   Covid-19