Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Record în Polonia: Peste 8.000 de cazuri noi de COVID-19

Record în Polonia: Peste 8.000 de cazuri noi de COVID-19

Un articol de: Andrei Ștefan - 15 Oct 2020, 13:29
Record în Polonia: Peste 8.000 de cazuri noi de COVID-19 sursa Foto: hepta.ro // Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA Externe

Polonia a înregistrat un nou record negative de infecții cu coronavirus, pentru a doua zi consecutiv. Astfel, 8.099 de cazuri au fost confirmate în 24 de ore, conform datelor publicate joi de Ministerul Sănătăţii.

 

Record negativ în Polonia - peste 8.000 de cazuri noi de COVID-19

 

De la debutul pandemiei, Polonia, o țară cu 38 de milioane de locuitori, a raportat în total 149.903 de cazuri confirmate de SARS-COV-2, dintre care 3.308 decese.

Ministerul Sănătăţii a afirmat că joi pacienţii cu COVID-19 ocupau 6.538 de paturi de spital şi 508 erau conectaţi la ventilatoare în secțiile de Terapie Intensivă, comparativ cu 6.084 şi respectiv 467 cu o zi înainte.

 

Noi măsuri restrictive în Polonia

 

Săptămâna trecută, Adam Niedzielski, ministrul Sănătăţii din Polonia, anunța că autoritățile vor avea „toleranţă zero” faţă de cei care încalcă restricţiile adoptate în contextul creșterii cazurilor de COVID-19 de pe teritoriul țării, scrie Cape Breton Post.

Reguli mai aspre şi politici mai stricte vor sta la baza noii abordări. Nu este loc pentru egoism atunci când intrăm în sfera de securitate a altor oameni”, a anunțat ministrul polonez al sănătăţii.Mircea Badea şi-a arătat WhatsApp-ul la televizor, iar oamenii N-AU PUTUT CREDE când au văzut ce are în conversaţii

De asemenea, poliţiştii vor fi încurajaţi să aplice mai des amenzi celor care încalcă regulile de purtare a măştii de protecţie sau regulile de distanţare.

Locuitorii țării trebuie să poarte măşti care să le acopere gura şi nasul în toate spaţiile închise, în transportul public şi în toate locurile unde distanţa de cel puţin 1,5 metri faţă de alţi oameni nu poate fi menţinută.

De asemenea, Polonia va elimina toate prevederile ce permiteau organizarea de întâlniri mai mari de limita stabilită de 150 de oameni, a adăugat Niedzielski.

Totodată, barurile şi restaurantele din Polonia vor fi obligate să închidă la orele 22:00, în zonele roşii, cele mai afectate de noul tip de coronavirus. Purtarea măştii va deveni de asemenea obligatorie în public în zonele galbene, mai puţin afectate.

„Tot mai multe persoane sunt trimise la spital pentru tratament dar de asemenea din ce în ce mai multe ajung la secțiile de terapie intensivă deoarece au nevoie de ventilare mecanică. Acest lucru este foarte tulburător”, a declarat ministrul adjunct al sănătății Waldemar Kraska pentru Polsat News, transmite Reuters.

Citeşte mai multe despre:   Polonia