Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Recordul Prințului Charles: Dacă va urca pe tron, va deveni cel mai în vârstă prinț britanic care devine rege

Recordul Prințului Charles: Dacă va urca pe tron, va deveni cel mai în vârstă prinț britanic care devine rege

Prințul Charles, care avea doar trei ani atunci când a devenit primul în ordinea de succesiune la tronul britanic, a doborât un record! Dacă Prinţul Charles va urca pe tron, el va fi cel mai în vârstă prinţ britanic care va deveni rege.

Devenit de curand bunic, Prinţul Charles l-a depăţit pe fostul deţinător al acestui recordului de cel mai bătrând prinţ moştenitor la tronul Marii Britanii, William al IV-lea. Acesta a devenit rege în 1830, la vârsta de 64 de ani, scrie revista People.

Prinţul Charles este deja cel mai longeviv prinţ moştenitor. Acesta l-a depăşit pe Edward al VI-lea, care avea 59 de ani când i-a urmat la tron reginei Victoria şi îi stă alături mamei sale, reginei Elizabeth a II-a, care a devenit suveran al Marii Britanii în 1952.

Prinţul Charles ar putea să aştepte încă mulţi ani înainte de a urca pe tron. Regina Elizabeth a II-a, în vârstă de 87 de ani, pare să aibă o sănătate foarte bună, iar longevitatea reprezintă o trăsătură a familiei sale, mama ei, Regina Mamă, a murit la vârsta de 101 ani.

Există totuşi semne potrivit cărora regina Elizabeth a II-a a început să cedeze unele dintre prerogativele regale în favoarea fiului ei cel mare.

La începutul acestui an, prinţul Charles a asistat la deschiderea sesiunii Parlamentului alături de mama sa, pentru prima dată în ultimii 17 ani. În noiembrie, luna în care va împlini vârsta de 65 de ani, va participa la reuniunea şefilor de stat din ţările care fac parte din Commonwealth, în Sri Lanka, în numele reginei, care a început să renunţe la călătoriile pe distanţe mari.

Citeşte mai multe despre:   record,   Printul Charles