Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Referendum VALIDAT. Cetăţenii Republicii Moldova au fost de acord cu REDUCEREA numărului deputaţilor

Referendum VALIDAT. Cetăţenii Republicii Moldova au fost de acord cu REDUCEREA numărului deputaţilor

Un articol de: B1.ro - 25 Feb 2019, 14:24
foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad Externe

Cetăţenii Republicii Moldova au fost de acord cu reducerea numărului de parlamentari.
Referendumul consultativ din ţara vecină privind reducerea numărului de deputaţi de la 101 la 61, care a avut loc duminică, odată cu alegerile parlamentare, poate fi declarat valabil, întrucât a fost atins pragul de participare. Astfel, mai bine de o treime din cei înscrişi pe liste s-au prezentat la urne, informează Radio Chişinău.

Potrivit datelor preliminare, 730.000 de alegători au votat "pentru” reducerea numărului de deputaţi, iar aproximativ 260.000 au votat "împotrivă".

Pe buletinul de vot a existat şi o a doua întrebare: "Sunteți pentru ca poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile lor?". La aceasta, 790.000 de alegători au vota s-au declarat "pro", iar 200.000 - "contra".

Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu, a anunţat luni că la ambele întrebări propuse la referendum majoritatea cetăţenilor au votat "pro".

"Din cele 2.141 de secții de votare, în proces de examinare mai sunt încă circa 40 de procese-verbale cu privire la rezultatele referendumului", a precizat Alina Russu.
Rezultatele finale urmează să fie prezentate de către birourile electorale până marţi, 26 februarie, la ora 21.00.

Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova,   CEC,   Alina Russu
 
 
 
Loading...