Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Refugiații care traversează Serbia și Ungaria lasă în urmă munți de gunoaie (VIDEO)

Refugiații care traversează Serbia și Ungaria lasă în urmă munți de gunoaie (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 14 Sep 2015, 12:09
Refugiații care traversează Serbia și Ungaria lasă în urmă munți de gunoaie (VIDEO) Foto: ibtimes.com Externe

Cartoane, sticle de plastic şi mâncare putrezită. E partea nevăzută a exodului refugiaţilor în Europa, drum pe care ţările de tranzit îl plătesc cu munţi de gunoaie şi cu frica de a nu lua boli din centrele de primire a imigranţilor. În Ungaria, miile de sirieni au lăsat în urma lor o dâră de mizerie de la o graniţă la alta, pe care cei care vin în urma lor o folosesc pentru a se asigura că nu au greşit drumul. Iar în Serbia, locuitorii din Belgrad nici nu se mai apropie de tabere din cauza mirosului de gunoi care se simte de la sute de metri, informează RT.com

Sticle, cartoane și mizerii la tot pasul. La Roszke, așezarea de la granița cu Serbia, câmpurile sunt pline de resturi alimentare ori de gunoaie, spre furia localnicilor, care se plâng de miros. La rândul lor, imigranții se apără și spun că nu au unde să lase gunoaiele.

Situația e atât de gravă încât localnicii din Gyor au creat o pagina de Facebook numita Gyor nu e Africa. Acolo sunt postate fotografii cu mizeria lăsată de refugiați în mijloacele de transport în comun sau înregistrari video în care se vede cum aceștia aruncă apa ori mâncarea oferită de poliția maghiară.

Lucrurile stau la fel de rău și în Serbia. În taberele din Belgrad, sirienii locuiesc în corturi amplasate pe unde au apucat.

Sârbii sunt însă îngroziți de mizeria din taberele de refugiați.

”Sincer să fiu, mi-e frica să nu iau vreo boala de la toata mizeria de acolo. Sunt multe boli în aceste tabere și mi-e frica pentru copiii noștri”, a declarat un localnic, citat de RT.com.

Refugiații lasă în urmă munți de gunoaie

Citeşte mai multe despre:   refugiati,   Ungaria,   Serbia