Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Regatul Brahrain, devastat de invazia lăcustelor: Milioanele de insecte au transformat ziua în noapte (VIDEO)

Regatul Brahrain, devastat de invazia lăcustelor: Milioanele de insecte au transformat ziua în noapte (VIDEO)

Un articol de: Ramona Zaharia - 22 Feb 2020, 21:57
Externe

Situație critică în Regatul Brahrain, invadat de roiuri imense de lăcute. Milioane de insecte au acoperit complet cerul micului stat din Golful Persic, transformând ziua în noapte, notează express.co.uk. 

În imaginile ”apocaliptice” apărute pe internet se poate vedea cum mașinile aflate în trafic au jfost nevoite să oprescă pentru că roiurile uriașe de lăcuste au scăzut la zero vizibilitatea. 

Insectele au făcut prăpăd până acum în Etiopia, Somalia şi Kenya, distrugând zeci de mii de hectare de culturi agricole, iar potrivit specialiștilor, roiurile care distrug totul în cale se îndreaptă acum către China. 

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a anunțat deja că, din cauza acestei invazii, milioane de oameni sunt în pericol de foamete. 

La începutul lunii februarie, autoritățile din Somalia au decretat ”urgență națională” din cauza invaziei lăcustelor. Insectele au devastat sursele de hrană în una dintre cele mai sărace şi mai vulnerabile regiuni ale lumii. Naţiunile Unite au transmis că roiurile din Somalia şi Etiopia sunt cele mai mari din ultimii 25 de ani. De asemenea, Kenya nu s-a mai confruntat cu o ameninţare atât de mare a invaziei de lăcuste de 70 de ani.

Potrivit experţilor, apariția roiurilor gigantice este legată de variaţiile climatice extreme.

Agenţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a estimat, la sfârşitul lui ianuarie, că un singur roi ar putea acoperi o suprafaţă de 2.400 de kilometri pătrați, cât suprafaţa Luxemburgului.

Există temeri că situaţia nu va fi controlată până în aprilie, când va începe recoltatul.

Lăcustele pot călători până la 150 de kilometri într-o zi. Fiecare insectă adult poate mânca într-o zi o cantitate de hrană egală cu greutatea corpului.

Regatul Brahrain, devastat de invazia lăcustelor: Milioanele de insecte au transformat ziua în noapte

Citeşte mai multe despre:   Bahrain