Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Regatul Unit ar mai putea aștepta încă 6 luni până când „viața se va întoarce la normal”. Ce spun oficialii despre evaluarea măsurilor luate până acum (VIDEO)

Regatul Unit ar mai putea aștepta încă 6 luni până când „viața se va întoarce la normal”. Ce spun oficialii despre evaluarea măsurilor luate până acum (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 29 Mar 2020, 20:31
Regatul Unit ar mai putea aștepta încă 6 luni până când „viața se va întoarce la normal”. Ce spun oficialii despre evaluarea măsurilor luate până acum (VIDEO) Externe

Englezii ar putea să aștepte încă 6 luni până când viața lor va reveni la normal, a precizat Dr Jenny Harries, șefa adjunctă a departamentului medical al Guvernului, adăugând însă faptul că populația nu va fi sub carantină totală în tot acest timp, relatează BBC.

Prezentă la conferința zilnică a Guvernului pe tema noului coronavirus, ea a adăugat „Nu spun că vom fi complet blocați timp de șase luni, însă trebuie să fim cât se poate de atenți să continuăm să facem ceea ce facem și acum.”

Declarațiile vin după ce Marea Britanie a înregistrat un număr total de 1,228 de decese. În prezent, în Regatul Unit sunt 19,522 de cauri confirmate de infecție cu virusul SARS-CoV-2.

Pe lista persoanelor decedate se află și Amged El-Hawrani, un medic orelist în vârstă de 55 de ani al Spitalului Queen Burton. Decesul său a fost confirmat la scurt timp înaintea conferinței de presă.

Guvernul urmează să evalueze măsurile de carantinare

Dr. Harries a explicat faptul că Guvernul va revizui măsurile de cambatere și apărare împotriva noului coronavirus în trei săptămâni, însă i-a avertizat pe britanici că o întoarcere bruscă la stilul lor normal de viață ar putea fi destul de periculoasă. „Atunci nu înseamnă că trebuie să ne întoarcem imedicat la modul nostru de viață din trecut. Aceste gesturi ar ăutea fi destul de pericoloase.”, a explicat ea.

Dacă toate măsurile de protecție ar înceta atunci, eforturile autorităților britanice ar fi „irosite și am putea vedea un al doilea val al epidemiei” a declarat Dr. Harries, potrivit BBC.

„Probabil în timp, în următoarele 6 luni, vom avea o evaluare a măsurilir de prevenire odată la trei săptămâni.”

În ultimele 24 de ore, în Regatul unit au fost înregistrate peste 200 de decese. Premierul Boris Johnson a fost depistat poztivi pentru noul coronavirus vineri, 27 martie.