Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Regatul Unit acuză Rusia de „dezinformare”. Boris Johnson se simte bine, dar infectarea cu coronavirus îl va mai ține în spital

Regatul Unit acuză Rusia de „dezinformare”. Boris Johnson se simte bine, dar infectarea cu coronavirus îl va mai ține în spital

Un articol de: Vladimir Ionescu - 06 Apr 2020, 16:12
Regatul Unit acuză Rusia de „dezinformare”. Boris Johnson se simte bine, dar infectarea cu coronavirus îl va mai ține în spital Sursă foto: hepta.ro Externe

Guvernul Regatului Unit a acuzat Rusia de „dezinformare”, după ce presa rusă de stat a relatat că premierul britanic ar fi tratat pentru coronavirus cu ajutorul unui ventilator mecanic, precizând că Boris Johnson a petrecut o „noapte confortabilă” la spital și se regăsește într-o „stare bună” de sănătate, potrivit Business Insider.

La nivel global, coronavirusul continuă să se răspândească și a infectat deja aproape 1,3 milioane de persoane. Printre persoanele contaminate, numărul deceselor a depășit 70.500. Marea Britanie a raportat deja circa 47.800 de cazuri, iar peste 4.900 de pacienți și-au găsit sfârșitul în urma îmbolnăvirii.

În fața valului de cazuri, statele naționale de pe glob au ales două strategii. China, de exemplu, a ales blocajul total - economia în zonele cele mai afectate a fost ținută pe loc, totul a fost închis, iar oamenii obligați să stea în case. Italia, devenită între timp epicentrul pandemiei în Europa, a ales o strategie similară, dar, susțin criticii, prost și tardiv pusă în practică. De cealaltă parte, unii lideri - între care se distingea inițial și premierul britanic Boris Johnson - au ales calea imunizării colective. Mai nou, această variantă a fost susținută și de premierul Olandei, Mark Rutte. În fața unei uriașe presiuni internaționale, însă, unii adepți ai acestei strategii au făcut pași înapoi.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Premierul Boris Johnson se simte bine, dar rămâne în spital
 

Boris Johnson a fost internat duminică, în condițiile în care simptomele infectării cu noul coronavirus au persistat în cazul său.

Purtătorul său de cuvânt a confirmat, luni, că premierul britanic a fost internat la Spitalul St. Thomas din Londra, pentru că încă avea febră și tușea chiar și la 10 zile distanță de momentul când era testat pozitiv pentru COVID-19.

Rusia, acuzată de Regatul Unit de dezinformare
 

Cu toate acestea, oficialul a descris informațiile prezentate de media rusă de stat, care relatase anterior că Boris Johnson este tratat cu ajutorul unui ventilator mecanic, drept „dezinformare”.

„Aceasta este o dezinformare”, a spus el.

„Unitățile guvernamentale speciale au observat o creștere a numărului de informații false de la debutul epidemiei de coronavirus. Este vital ca orice informație (n.r. – falsă) să fie oprită la timp”, crede purtătorul de cuvânt.

El a mai adăugat că „este vital să ne asigurăm că presăm companiile din zona de social media pentru mai multe acțiuni îndreptate înspre stoparea dezinformării”.

Simptomele lui Johnson persistă și încă nu se știe când va fi externat
 

În mod repetat, biroul de presă din Downing Street a refuzat să confirme sau infirme că Boris Johnson ar avea pneumonie, dar a insistat că premierul a petrecut „o noapte confortabilă” la spital și că are o „stare bună de spirit”.

„Problema este că simptomele sale au persistat. Premierul a petrecut o noapte confortabilă la Spitalul St. Thomas și este într-o stare bună de spirit. El va rămâne în spital sub observație”, a adăugat purtătorul său de cuvânt.

Acesta nu a dorit să precizeze și când va fi externat premierul Regatului Unit, dar a insistat că Boris Johnson va continua să gestioneze politica guvernamentală britanică de pe patul de spital: „Imediat ce vom avea detalii despre ieșirea premierului din spital, vă vom pune la curent. (...) Orice informație pe care premierul trebuie să o cunoască sau orice decizie ce implică acțiune din partea premierului, aceste lucruri se vor întâmpla. El este pus la curent în spital și va continua să primească” documente guvernamentale.

Citeşte mai multe despre:   Regatul Unit,   Rusia,   Boris Johnson,   coronavirus