Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Reacții la anunţul Vioricăi Dăncilă privind mutarea ambasadei la Ierusalim: Regele Iordaniei și-a anulat vizita în România și va bloca mai multe înțelegeri și memorandumuri bilaterale

Reacții la anunţul Vioricăi Dăncilă privind mutarea ambasadei la Ierusalim: Regele Iordaniei și-a anulat vizita în România și va bloca mai multe înțelegeri și memorandumuri bilaterale

Un articol de: Sebastian Pricop - 25 Mar 2019, 11:52
Reacții la anunţul Vioricăi Dăncilă privind mutarea ambasadei la Ierusalim: Regele Iordaniei și-a anulat vizita în România și va bloca mai multe înțelegeri și memorandumuri bilaterale Foto: Hepta Externe

Regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, și-a anulat vizita oficială pe care urma să o facă în România ca urmare a declarațiilor făcute de Viorica Dăncilă, la Washington, privind mutarea ambasadei României din Israel de la Ierusalim la Tel Aviv.

Într-un comunicat de presă emis de Curtea Regală Hașemită a Iordaniei, această decizie este pusă pe seama "solidarității cu Ierusalimul" în fața intenției Guvernului de a mutat ambasada din Israel la Tel Aviv la Ierusalim.

De asemenea, Regatul Iordaniei anunță și anularea mai multor înțelegeri, memorandumuri şi acorduri de colaborare care urmau să fie încheiate cu ocazia vizitei.

"Curtea Regală Hașemită transmite că Majestatea SA Regele Abdullah a decis să anuleze vizita în România care trebuia să înceapă luni.

Decizia vine în solidaritate cu Ierusalimul, ca urmare a declarațiilor premierului român Viorica Dăncilă de duminică, în care exprimă intenția de a muta ambasada țării la Ierusalim.

Vizita Regelui Abdullah în România, care deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, avea planificată întâlniri cu președintele Klaus Iohannis și liderii Parlamentului.
Majestatea sa plănuia să participe în întâlnirile Aqaba, care erau stabilite să fie găzduite de România în parteneriat cu Iordania.

În marja vizitelor, Guvernele Iordaniei și României urmau să încheie o înțelegere, două memorandumuri de înțelegere și un program de cooperare, în timp ce forumul de afaceri iordaniano-român urmau să aibă loc, cu participarea reprezentanților sectorului privat din cele două țări".

Această decizie a fost confirmată şi de către Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă.

”Administrația Prezidențială: Președintele României, domnul Klaus Iohannis, urma să îl primească în această după-amiază pe Majestatea Sa Regele Abdullah al II-lea al Regatului Hașemit al Iordaniei, la Palatul Cotroceni, cu prilejul vizitei oficiale programate să aibă loc în România. Vizita a fost anulată astăzi de către partea iordaniană”.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, duminică, din Statele Unite că va muta ambasada României din Israel, de la Tel Aviv, la Ierusalim. 

Camera de Comerţ şi Industrie a conformat la rândul său anularea Formului de Afaceri România - Iordania.

"Va informăm că FORUMUL DE AFACERI ROMÂNIA –IORDANIA, programat pe 26 martie a.c., NU VA MAI AVEA LOC, ca urmare a faptului că întreaga delegație a Regatului Hașemit al Iordaniei și-a anulat vizita oficială în România."

"Guvernul României a iniţiat un proces de evaluare a oportunităţii mutării Ambasadei României la Ierusalim. De aceea sunt încântată să anunţ astăzi, în faţa audienţei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea şi în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României, şi Guvernul pe care îl conduc vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”, a declarat Dăncilă, la Washington, unde participă la Conferința Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice. (Detalii AICI

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila,   Iordania,   Abdullah al II-lea